Primele sancțiuni după ce un bătrân căzut în genunchi a fost ignorat într-un spital din Corabia

Primele sancțiuni după ce un bătrân căzut în genunchi a fost ignorat într-un spital din Corabia

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, anunță primele sancțiuni după ce cadrele medicale de la un spital din Corabia au ignorat un bătrân căzut în genunchi pe holurile unității medicale.

Voiculescu a trimis DSP-ul în control la spital, iar după această acțiune au fost decise și primele măsuri.

Astfel, medicul de gardă a fost amendat cu 6.000 de lei, iar asistenta cu 3.000 de lei.

”Am văzut și eu imaginile de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.

Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineață la orele 02.00 și a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Au fost decise următoarele măsuri:

1. Amendă contravențională medicului de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu art. 26  litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;

2. Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”;

3. Avertisment pentru unitatea sanitară;

4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun;

5. S-a dispus refacerea și  însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul”, a anunțat ministrul pe contul său de Facebook.

Am văzut și eu imaginile de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de…

Posted by Vlad Voiculescu on Sunday, January 10, 2021

Imagini cu un bătrân care stă în genunchi pe holurile unui spital, neputând să se ridice, au fost filmate şi postate pe Facebook. Cea care le-a realizat susține că totul s-a întâmplat la spitalul orăşenesc din Corabia.

În imaginile postate se vede cum cadre medicale care asistă la ce i se întâmplă bătrânului îi cer acestuia să se ridice singur pe scaun şi îl ghidează, fără a-l ajuta, deşi, în mod evident, vârstnicul, care spune că a suferit un accident vascular, abia se poate mişca.

Iată aici mai multe detalii – Un bătrân căzut în genunchi pe holurile unui spital din Corabia e ignorat de cadrele medicale. Reacția Ministrului Sănătăţii

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: