Un bătrân căzut în genunchi pe holurile unui spital din Corabia e ignorat de cadrele medicale. Reacția Ministrului Sănătăţii

Un bătrân căzut în genunchi pe holurile unui spital din Corabia e ignorat de cadrele medicale. Reacția Ministrului Sănătăţii

Imagini cu un bătrân care stă în genunchi pe holurile unui spital, neputând să se ridice, au fost filmate şi postate pe Facebook. Cea care le-a realizat susține că totul s-a întâmplat la spitalul orăşenesc din Corabia.

În imaginile postate se vede cum cadre medicale care asistă la ce i se întâmplă bătrânului îi cer acestuia să se ridice singur pe scaun şi îl ghidează, fără a-l ajuta, deşi, în mod evident, vârstnicul, care spune că a suferit un accident vascular, abia se poate mişca.

Întrebat de către cea care filmează de cât timp aşteaptă pe holul unităţii sanitare, bătrânul răspunde că aşteaptă de trei ore şi că a căzut. El mai spune că a suferit un accident vascular. 

ADVERTISING

Un cadru medical care apare îi cere bătrânului să se aşeze pe scaun, fără a-l ajuta, iar acesta răspunde: ”Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot”.

Încep această postare,cu un gust amar ce pleacă din ???? spre ????, după o vizită de o ora în "Spitalul"Orășenesc Corabia...

Posted by Temelie Madalina on Friday, January 8, 2021

Reacția Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis duminică seară trimiterea unei echipe de control a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orăşenesc din Corabia pentru a ancheta cazul.

„Am urmărit şi eu imaginile care au fost postate pe reţelele de socializare online de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După ce voi avea toate informaţiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situaţii să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Raportul realizat de echipa de control a DSP Olt va fi înaintat, în conformitate cu legislaţia în vigoare, Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇