Primele declarații ale anchetatorilor în dosarul Matei Balș: Se pare că a fost un incendiu și apoi două explozii

Primele declarații ale anchetatorilor în dosarul Matei Balș: Se pare că a fost un incendiu și apoi două explozii

Procurorul de caz în dosarul incendiului de la Matei Balș, Alexandru Anghel (foto), a anunțat că potrivit primelor date, se pare că în interior a fost un incendiu urmat de două explozii. Până în prezent au fost audiate cinci persoane, iar ancheta va ține câteva zile.

„Am efectuat cercetarea la fața locului, au fost ridicate cele patru cadavre, mâine se vor face necropsiile. Au fost cooptați specialiști de INSEMEX Petroșani pentru a ne lămuri despre împrejurările producerii incendiului. Cercetarea nu se poate termina într-o zi, a fost o prima evaluare, mâine reluam. Se pare că au fost două explozii ale tuburilor de oxigen, se pare că a fost un incendiu și apoi au fost două explozii”, a explicat procurorul de caz, Alexandru Anghel.

ADVERTISING

Procurorul a mai spus că ancheta va continua cel puțin câteva zile și că vor fi folosite imagini de la camerele de supraveghere din spital și documente.

Incendiu la Matei Balș: Patru asistente și infirmiere audiate de poliție au povestit cum au salvat vieți evitând o explozie

„Azi am evaluat situația, mâine vom analiza celelalte aspecte. Există camere de supraveghere, imaginile au fost ridicate și vor fi analizate, în saloane nu există. Pompierii au ajuns primii acolo, la cercetare s-a găsit și al patrulea cadavru, nu pot să-mi explic de ce l-au găsit târziu.

ADVERTISING

Nu pot să confirm (despre existența unei aeroterme n.r.), mâine o lămurim. Au fost ridicate documente, vor fi analizate, este un volum mare. Nu excludem nici o variantă, ancheta va dura cel puțin câteva zile”, a precizat procurorul.

Reprezentanții Poliției anunță că până în prezent au fost audiate cinci persoane.

Sunt mai multe ipoteze dar la acest moment nu putem să ne pronunțăm. Au fost audiate cinci persoane, personal medical și un instalator. În funcție de datele anchetei o să fie chemate și alte persoane utile cauzei”, a anunțat comisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

marian-mihoci
Foto: captură video TVR

Mai multe informații despre anchetă vor fi furnizate sâmbătă.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇