Primarii ar putea beneficia de informații de la SRI, la propunerea PNL

Primarii ar putea beneficia de informații de la SRI, la propunerea PNL

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI vrea să propună modificări legislative, prin care primarii să fie beneficiari de informaţii de la serviciile secrete, la fel ca prefecţii şi preşedinţii consiliilor judeţene.

Senatorul PNL Cristian Chirteş, preşedinte al Comisiei SRI din Parlament, a declarat, joi, că a fost analizată posibilitatea şi s-a ajuns la concluzia ca, prin actualizarea legislaţiei în vigoare, „primarii municipiilor reşedinţă de judeţ trebuie să fie incluşi pe lista beneficiarilor de informaţii, aşa cum sunt preşedinţii consiliilor judeţene şi prefecţii”. „Vom face această propunere în Parlament”, a spus Chirteş, joi, cu ocazia unui control efectuat la SRI Galați.

ADVERTISING

Conform sursei citate, discuţiile au vizat şi necesitatea schimbării legilor securităţii, lucru care nu mai suportă amânare, a mai spus Chirteş.

„Efectiv, munca celor din serviciu şi nu doar de la SRI, ci şi din structurile de apărare, este îngreunată de lacunele legislative în combaterea provocărilor actuale de securitate”, a explicat senatorul PNL.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇