Prima condamnare după ce Alec Baldwin a împușcat mortal o regizoare

Prima condamnare după ce Alec Baldwin a împușcat mortal o regizoare

Dave Halls, asistent de regie la filmul „Rust”, a fost condamnat vineri pentru moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins, aceasta fiind prima condamnare pentru decesul din 2021 care a zguduit Hollywoodul.

Un judecător din New Mexico a acceptat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru acuzaţia de folosire din neglijenţă a unei arme mortale, potrivit Reuters.

David Halls, în vârstă de 63 de ani, a fost acuzat de folosirea neglijentă a unei arme mortale în legătură cu împuşcătura din octombrie 2021 pe platoul din Santa Fe din Western.

ADVERTISING

Halls i-a înmânat lui Alec Baldwin un revolver Colt 45 cu care a tras în timp ce exersa, împuşcând-o pe Hutchins. Avocaţii lui Halls şi Baldwin au spus că niciunul dintre clienţii lor nu a ştiut că erau cartuşe reale în arma de foc.

În timpul unei pledoarii video, Halls nu a contestat acuzaţia. El a răspuns la întrebările judecătorului, deşi nu a mai făcut nicio declaraţie cu privire la incident.

„El, la fel ca mulţi alţii, este extrem de traumatizat şi marcat de vinovăţie şi de atâtea alte sentimente”, a spus avocatul său, Lisa Torraco, în timpul audierii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Torraco i-a cerut judecătorului să amâne sentinţa şi a susţinut că rolul său nu era să controleze modul în care oamenii manipulau armele de foc.

Procurorul Kari Morrissey a susţinut că era responsabilitatea lui Halls să se asigure că arma de foc nu avea cartuşe reale şi că au existat probleme de siguranţă anterioare pe platoul de filmare care implică descărcări de arme de foc.

Judecătorul districtual Mary Marlowe Sommer l-a condamnat pe Halls la o pedeapsă de şase luni cu suspendare cu eliberare condiţionată nesupravegheată, amendă de 500 de dolari, 24 de ore de serviciu în folosul comunităţii şi participarea la un curs privind siguranţa armelor de foc.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇