Premierul britanic a fost informat de decesul reginei cu două ore înainte de anunțul oficial

Premierul britanic a fost informat de decesul reginei cu două ore înainte de anunțul oficial

Liz Truss a fost informată de decesul reginei la ora locală 16:30 (15:30 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt oficial al premierului.

Premierul a fost anunţat de către secretarul de cabinet Simon Case, cu două ore înainte ca Palatul Buckingham să anunţe public decesul reginei printr-un comunicat, la ora 18:31, conform DPA.

După declaraţia sa de pe Downing Street, Truss a vorbit cu regele Charles şi a prezidat o reuniune a miniştrilor la ora 21:00.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, la vârsta de 96 de ani, după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid în cursul zilei, informează BBC.

ADVERTISING

Joi la prânz, un comunicat al Palatului Buckingham informa că medicii s-au declarat îngrijorați şi au recomandat ca regina să rămână sub supraveghere medicală. Iar membrii familiei au fost chemați de urgență la Castelul Balmoral din Scoția, unde se afla regina.

Până la finele zilei, prințul Charles și soția sa Camilla, ducele de Cambridge, ducele de York şi contele şi contesa de Wessex se aflau alături de regină. Harry, duce de Sussex, a ajuns la castelul Balmoral după decesul reginei. Premierul Marii Britanii, Liz Truss, a rămas la Londra.

ADVERTISING

Regina Elisabeta a II a a murit - citește totul despre condițiile în care a murit și reacțiile de după ce a fost anunțat decesul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇