Polițiștii au protestat în fata sediilor PSD și PNL: Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului! (Video)

Polițiștii au protestat în fata sediilor PSD și PNL: Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului! (Video)

Polițiștii au protestat, vineri, în fața sediilor PSD și PNL. Aceștia au spus că nu vor salarii mărite, ci doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării.

”Din 2007, poliţiştii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creşterea salariului minim pe economie, pentru că altfel aveam şi acum salariul de 1.100 lei, cum era în 2013.

Facem un apel către toţi poliţiştii, sindicalizaţi sau nesindicalizaţi, să participe activ la programul de proteste pe care l-am pregătit, ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activităţii.

ADVERTISING

Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiţi pe post de mercenari ai interdicţiilor aplicate în numele ‘COVIDULUI’.

NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, se precizează într-un comunicat al sindicatului EUROPOL.

Câteva zeci de sindicalişti au venit dimineață la sediul central al PSD din Kiseleff cu pancarte pe care scria: ”Jos Mafia din Ministerul de Interne”, ”Jos Mafia din Poliţia Română”, ”Legea Salarizării nu M.A.I este unitară!”.

Protest la sediul Partidului Social Democrat pentru drepturile politistilor si pensionarilor militari.

Publicată de Sindicatul Europol pe Vineri, 17 decembrie 2021

Apoi, o parte dintre sindicalişti s-a deplasat şi la sediul central al PNL din Aleea Modrogan nr 1, unde au aruncat cu fumigene, însă nu au fost primiţi de niciun lider, potrivit News.ro.

Protest la sediul PNL pentru drepturile politistilor si ale pensionarilor militari.

Publicată de Sindicatul Europol pe Vineri, 17 decembrie 2021

Promisiuni de la Ciolacu

Dacă la PNL sindicaliștii nu au fost primiți de nimeni, la PSD o delegaţie a sindicatului a intrat la negocieri cu Marcel Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a precizat că i-a asigurat pe poliţişti că va duce mai departe mesajele lor în coaliţia de guvernare şi va cere ministrului de Interne, Lucian Bode, să găsească soluţii pentru ca tranşa a treia din Legea Salarizării să fie prevăzută în bugetul pe 2022.

"Am discutat astăzi cu delegaţia sindicatelor din Poliţie şi din Poliţia Penitenciară despre îngrijorările privind aplicarea Legii Salarizării Unitare. I-am asigurat că voi duce mesajele lor în coaliţia de guvernare şi că voi solicita ministrului Bode să găsească soluţii pentru ca tranşa a treia din Legea Salarizării să fie prevăzută în bugetul pe anul 2022", a scris Ciolacu, pe Facebook.

ADVERTISING

El a adăugat că va rămâne în contact cu reprezentanţii sindicatelor pentru a găsi soluţii pentru toate problemele cu care se confruntă poliţiştii.

"Solicitările lor sunt extrem de corecte, iar Guvernul are datoria să le rezolve", a subliniat Ciolacu.

Poliţiştii au ieşit și joi la protest, în faţa Ministerului Afacerilor Interne.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇