Poliția caută un soldat belgian care a amenințat un virusolog de top și a furat din bază arme grele, inclusiv un lansator de rachete

Poliția caută un soldat belgian care a amenințat un virusolog de top și a furat din bază arme grele, inclusiv un lansator de rachete

Polițiștii belgieni sunt în alertă maximă pentru a prinde un soldat cu viziuni extremiste, despre care se crede că e puternic înarmat și care a amenințat un virusolog care a susținut în ultimul an deciziile Guvernului legate de carantinare.

Soldatul de 46 de ani a fost identificat de polițiști în presă drept Jurgen C. El a dispărut luni din cazarmă și se pare că a furat cel puțin un lansator de rachete, o mitralieră, un pistol mic și o vestă antiglonț, potrivit The Guardian. El este caporal specializat în arme de foc și a participat la mai multe misiuni în Afganistan.

ADVERTISING

Cea care a alertat autoritățile a fost iubita bărbatului, care a descoperit în casa acestuia două scrisori adresate prietenilor și familiei, în care spunea că ”nu mai dorește să trăiască într-o societate condusă de politicieni și virusologi”.

El a spus că ”s-a alăturat rezistenței și nu se va preda fără luptă”. Asta i-a alertat pe polițiști, mai ales că bărbatul e cunoscut cu legături cu extrema-dreaptă și a fost și pe radarul anti-tero în trecut.

Virusologul Marc Van Ranst a fost considerat posibilă țintă și a fost mutat, împreună cu familia, într-o locație securizată. Asta pentru că la începutul acestui an soldatul a cerut pe Twitter să-i spună cineva dacă are adresa virusologului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au fost mobilizate și forțele speciale belgiene, care au început căutările din pădurea Dilserbos, de lângă orașul Dilsen din provincia Limburg.

Mașina bărbatului, un Audi, a fost descoperită lângă această pădure. Autoritățile au anunțat că, din fericire, ”cele mai îngrijorătoare arme au fost găsite în mașină”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇