Persoanele vaccinate intră de azi în Anglia fără testare prealabilă, iar testul PCR din ziua a doua va fi înlocuit cu un test rapid

Persoanele vaccinate intră de azi în Anglia fără testare prealabilă, iar testul PCR din ziua a doua va fi înlocuit cu un test rapid

Anglia renunță să mai ceară testarea prealabilă (pre-departure testing) pentru COVID-19 a pasagerilor vaccinați cu cel puțin două doze, care intră în țară începând de vineri, 7 ianuarie, de la ora 4:00 locală (6:00, ora României).

Aceștia mai trebuie totuși să facă un test Covid-19 la două zile după sosire (day 2 arrival test).

Începând de duminică, 9 ianuarie, ora 4:00 locală (6:00, ora României), acesta poate fi doar un simplu test antigen (lateral flow test), pentru adulții vaccinați complet și cei sub 18 ani. Până atunci rămâne valabil testul RT-PCR, potrivit COVID Testing Network.

ADVERTISING

În plus, călătorii nu vor mai trebui să stea în autoizolare până primesc rezultatul negativ la test. Atenție! Doar unele teste rapide sunt acceptate de autorități, iar lista de furnizori nu a fost încă actualizată, astfel că li se recomandă celor care vor să cumpere de acum un test rapid și nu știu de care mai bine să facă tot un test RT-PCR.

Până acum, pasagerii trebuiau să se testeze cu două zile înainte să ajungă în Anglia, dar și la două zile după sosire, cu un test RT-PCR.

Restricțiile dure privind călătoriile erau în vigoare de o lună, însă varianta Omicron se răspândește atât de rapid încât autoritățile au considerat că nu mai sunt eficiente și au renunțat la ele. În plus, acestea au fost criticate de toată lumea, de la pasageri la companiile aeriene.

ADVERTISING

Pasagerii sunt sfătuiți să consulte de fiecare dată ghidul oficial de călătorie în Anglia, pentru cele mai noi informații.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇