Nou record de îmbolnăviri în Anglia: Peste 162.500 de cazuri de Covid într-o singură zi

Nou record de îmbolnăviri în Anglia: Peste 162.500 de cazuri de Covid într-o singură zi

Autoritățile din Anglia au raportat sâmbătă un număr record de 162.572 cazuri noi COVID-19, în timp ce epidemia a mai făcut 154 de victime. Din cauza Revelionului, cifrele zilnice nu includ Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Numărul zilnic de cazuri confirmate în Marea Britanie a stabilit recorduri în decembrie, din cauza Omicron. Cu toate acestea, spitalizările și decesele au rămas la niveluri mai scăzute decât în valurile anterioare.

Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au introdus restricții, cum ar fi închiderea cluburilor de noapte, reguli de distanțare socială în baruri și limitarea numărului de persoane care au voie să se întâlnească.

ADVERTISING

Anglia, care reprezintă peste 80% din populația Regatului Unit, nu a impus nicio restricție. Secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a declarat că orice noi restricții vor fi introduse doar ca „ultimă soluție absolută", potrivit Reuters.

Cu un număr record de infecții zilnice și cu persoane pozitive nevoite să se izoleze pentru cel puțin șapte zile, guvernul se așteaptă la probleme în afaceri și în serviciile publice, se arată într-un comunicat.

Premierul Boris Johnson le-a cerut miniștrilor să lucreze la planuri de urgență serioase în domeniile lor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇