Marea Britanie a atins un nou record de cazuri zilnice de Covid, dar Boris Johnson nu vrea să înăsprească restricţiile

Marea Britanie a atins un nou record de cazuri zilnice de Covid, dar Boris Johnson nu vrea să înăsprească restricţiile

Premierul britanic Boris Johnson a refuzat din nou, marţi, să înăsprească măsurile sanitare, în pofida a peste 200.000 de cazuri de coronavirus înregistrate în cursul zilei în Regatul Unit şi a unei presiuni crescânde asupra spitalelor.

Potrivit cifrelor publicate de guvern, în 24 de ore au fost identificate 218.724 de teste pozitive la coronavirus. Ţara, una dintre cele mai afectate din Europa, cu cel puţin 148.941 de morţi, a înregistrat încă 48 de decese, relatează AFP.

Chiar dacă acest număr de cazuri fără precedent de la începutul pandemiei include unele neînregistrate în weekend, Boris Johnson le-a cerut britanicilor ''să manifeste cea mai mare prudenţă'' în comportamentul lor.

ADVERTISING

''Oricine crede că lupta noastră împotriva Covid s-a încheiat, mă tem că ideea este profund greşită'', a adăugat liderul britanic, în cursul unei conferinţă de presă, subliniind însă că ''poziţia noastră astăzi diferă de valurile anterioare'' datorită vaccinării.

''Avem o şansă de a supravieţui acestui val cu Omicron fără a ne închide ţara din nou'', a spus el. ''Putem găsi o modalitate de a trăi cu acest virus'', a apreciat, de asemenea, premierul britanic.

El a respins din nou impunerea de noi restricţii în Anglia, în afară de munca la distanţă şi purtarea măştii deja existente, bazându-se pe testare şi pe campania de vaccinare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇