Percheziții în dosarul lui Iulian Dumitrescu. Sunt vizate noi fapte de corupție UPDATE

Percheziții în dosarul lui Iulian Dumitrescu. Sunt vizate noi fapte de corupție <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Procurorii DNA fac, marţi dimineaţă, 18 percheziţii în dosarul care îl vizează pe Iulian Dumitrescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL.

Percheziţiile făcute de anchetatorii DNA în dosarul lui Iulian Dumitrescu au loc în mai multe judeţe ale ţării, inclusiv în Prahova, unde Dumitrescu încă deţine calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean, şi în Călăraşi, unde fostul lider liberal a obţinut, anterior, mai multe mandate de parlamentar.

Conform DNA, sunt vizate infracţiuni de corupţie comise de către funcţionari publici şi complici ai acestora, în perioada 2021 - 2022.

ADVERTISING

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2021 - 2022, a unor infracţiuni de corupţie, de către funcţionari publici şi complici ai acestora.

În cursul zilei de 30 iulie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 18 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Prahova şi Călăraşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice sau sediile/punctele de lucru ale unor societăţi comerciale”, anunţă DNA.

ADVERTISING

Printre adresele la care au loc descinderi se numără şi cele ale unor instituţii publice, cum este cazul primăriei Lehliu din judeţul Călăraşi.

UPDATE: Iulian Dumitrescu a ajuns la sediul DNA, însoţit de avocat. Întrebat dacă a luat, dar a şi dat mită, Iulian Dumitrescu a răspuns: „Din poziţia de preşedinte de CJ (Consiliu Judeţean – n.r.) să dai, sau cum?”

De asemenea, întrebat dacă a solicitat primarului de la Lehliu, care conform unor surse judiciare este şi el vizat în dosarul DNA, să îi favorizeze unele tranzacţii imobiliare, Iulian Dumitrescu a răspuns: „Ce să cumpăr, apartamente la Lehliu, sau ce?”

ADVERTISING

La insistenţele jurnaliştilor, care l-au întrebat dacă a cerut edilului din Lehliu să îl ajute să vândă unele terenuri de acolo, Dumitrescu a răspuns: „În mod evident că nu!”.

Iulian Dumitrescu a pierdut președinția CJ Prahova, la alegerile din iunie, câștigător fiind Virgiliu Nanu (PSD). Acesta își va începe însă mandatul la 1 noiembrie.

Dumitrescu este preşedinte în funcţie al CJ Prahova, însă nu are dreptul de a exercita această funcţie, începând cu luna februarie, când a fost plasat sub control judiciar de DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Iulian Dumitrescu este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte al CJ Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 de lei.

Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă, în trei dintre declaraţiile de avere pe care le-a completat, sume importante de bani care ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇