Doi jurnaliști ar fi fost sechestrați într-un hol la lansarea candidaturii baronului PNL Iulian Dumitrescu

Doi jurnaliști ar fi fost sechestrați într-un hol la lansarea candidaturii baronului PNL Iulian Dumitrescu

Un reporter al publicației prahovene Incomod și un operator de la postul de televiziune România TV ar fi fost sechestrați în incinta palatului administrativ din Ploiești , la lansarea candidaturii liderului PNL Prahova Iulian Dumitrescu la șefia Consiliului Județean.

Incomod a relatat despre acest incident vineri seara și a publicat o fotografie cu persoana care i-ar fi închis pe cei doi timp de aproximativ zece minute într-un hol al clădirii. Lansarea candidaturii baronului PNL a avut loc în Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ, unde nu au fost lăsați să intre decât o parte dintre jurnaliștii care au dorit să participe la eveniment. Potrivit sursei citate, jurnaliștii neagreați au fost împiedicați să intre în sală, iar unii dintre ei au fost închiși pe un hol de la intrarea B a clădirii. Jurnaliștii au fost eliberați după ce au anunțat că sună la poliție.

ADVERTISING

Totul s-a petrecut în timp ce un echipaj de poliție a fost solicitat să intervină la solicitarea unei persoane care semnala că Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru luare de mită, încalcă măsura controlului judiciar și a pătruns fără drept în spațiul unde funcționează CJ Prahova, mai scrie publicația.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a transmis că, în urma unei sesizări făcute de o femeie, în calitate de jurnalist, cu privire la faptul că ar fi intrat în sediul unei instituţii publice din municipiul Ploieşti şi nu i s-ar mai fi permis să iasă din clădire, s-a întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate. 

ADVERTISING

Iulian Dumitrescu e urmărit penal sub control judiciar de DNA într-un dosar în care este inculpat pentru luare de mită de 16 milioane de lei pentru un contract din bani publici și fals în declarații.

Jurnaliști sechestrați pe un hol în cladirea CJ în timpul lansării candidaturii lui Dumitrescu

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇