Percheziţii DNA în Braşov: Poliţiştii Biroului de Operaţiuni Speciale ar fi oferit infractorilor informaţii din dosare

Percheziţii DNA în Braşov: Poliţiştii Biroului de Operaţiuni Speciale ar fi oferit infractorilor informaţii din dosare

Procurorii DNA fac, miercuri, cinci percheziţii în judeţul Braşov într-un dosar penal ce vizează mai multe infracţiuni, între care oferirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, compromiterea intereselor justiţiei, favorizarea făptuitorului şi infracţiuni de fals.

Una dintre percheziţii vizează o instituţie publică. Surse judiciare au precizat că sunt vizaţi poliţişti ai Biroului de Operaţiuni Speciale care ar fi oferit informaţii din dosare, atât anchete ale DNA, cât şi ale altor structuri.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, compromiterea intereselor justiţiei, favorizarea făptuitorului şi infracţiuni de fals, comise în cursul anilor 2020 şi 2022”, a transmis, miercuri, DNA.

Sursa citată a precizat că, miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în cinci locaţii situate pe raza judeţului Braşov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Fostul șef al Biroului de Operaţiuni Speciale Braşov, Emanoil Mirică, a fost condamnat în luna aprilie, de Tribunalul Brașov, la șase ani de închisoare, sentința nefiind una definitivă.

El a fost trimis în judecată de DNA anul trecut, fiind acuzat că a furnizat informaţii confidenţiale dintr-o anchetă penală unui om de afaceri, a cărui firmă era implicată în obţinerea de contracte de achiziţie echipamente şi produse medicale supraevaluate de la spitale de Braşov şi Harghita.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇