DNA face percheziții într-un dosar de achiziții din pandemie. Cazul bucătăreasa din Giurgiu

DNA face percheziții într-un dosar de achiziții din pandemie. Cazul bucătăreasa din Giurgiu

Procurorii DNA fac percheziţii la şase adrese din Bucureşti şi judeţul Giurgiu, într-un dosar care vizează de corupţie la achiziţii publice de materiale sanitare, în timpul pandemiei de Covid-19.

Unele dintre percheziţii au loc la sedii ale unor instituţii publice, însă DNA nu ne spune despre care e vorba.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2020, în legătură cu achiziţii publice de materiale sanitare efectuate în timpul pandemiei de Covid 19", a transmis DNA.

ADVERTISING

G4Media susţine că ar fi vorba de cazul unei bucătărese din Giurgiu care a ajuns să câștige un contract de 12 milioane de euro pentru măști de protecție, despre care a scris Recorder.ro.

În primele luni ale pandemiei, când Guvernul Orban a început să cumpere echipamente de protecție medicală, firma Romwine&Cofee obținea un contract de 56 milioane de lei pentru furnizarea de măști medicinale.

La scurtă vreme după încheierea contractului cu Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, s-a aflat că firma din comuna Uzunu, județul Giurgiu, era condusă de o bucătăreasă și avea ca obiect principal de activitate comerțul cu produse alimentare, băuturi și produse de tutun.

ADVERTISING

Apoi, pe firul afacerii cu măşti de 12 milioane de euro au intrat procurorii DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇