Percheziții DNA în biroul viceprimarului USR Timișoara

Percheziții DNA în biroul viceprimarului USR Timișoara

DNA a descins vineri dimineață la Primăria Timișoara, iar procurorii au făcut percheziții în biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că cercetările vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, potrivit Press Alert.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție. În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara”, a precizat DNA.

ADVERTISING

Reacția Primăriei Timișoara

Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că descinderea procurorilor DNA la această instituţie are legatură cu un dosar in rem şi este o cercetare preliminară în care procurorii încearcă să afle dacă au fost săvârşite acte de corupţie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Bogdan Marta, a declarat că descinderea procurorilor în biroul viceprimarului USR Ruben Laţcău nu are legătură cu vreo persoană.

”Astazi, în jurul orei 11, o echipa de la DNA a venit la Primaria Timisoara. Din primele informatii, este vorba de un dosar in rem, adica nu vizeaza persoane. Este o cercetare preliminara prin care procurorii incearca sa stabileasca daca au fost savarsite acte de coruptie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Procurorii au fost În biroul viceprimarului Ruben Latcau, cu care au purtat o discutie, iar apoi au coborat la biroul de guvernanţă participativă. Domnul viceprimar şi-a aratat toată deschiderea în această anchetă.

De altfel, şi primăria colaborează cu organele de anchetă în acest moment. Din ce ştim noi, nu au fost ridicate documente din biroul domnului viceprimar”, a declarat Bogdan Marta.

Descinderea ar avea legătură cu certificatele pentru Colterm

Surse din rândul anchetatorilor citate de opiniatimisoarei.ro spun că descinderea are legatură în principal cu situaţia certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, aferente anului 2020, care nu au fost cumpărate de administraţia Fritz nici până în acest moment.

ADVERTISING

Recent, administratorul judiciar al companiei Colterm, aflată în insolvenţă, a avertizat conducerea Primăriei Timişoara, că, dacă până la data de 30 aprilie nu se achiziţionează aceste certificate, compania va intra în faliment.  

Reprezentanţii Primăriei Timişoara, la rândul lor, au precizat că este obligaţia Colterm, nu a Primăriei Timişoara de a achiziţiona aceste certificate, deşi municipalitatea este unic actionar al Colterm.  

Societatea de Termoficare Colterm are datorii de peste 300 milioane de lei la furnizori, la care se adaugă o amendă, încasată în anul 2021, de 21 milioane de euro, pentru neachiziţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2020.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇