Pedeapsă definitivă pentru șoferul băut și fără permis, care a lovit 6 copii pe trecerea de pietoni

Pedeapsă definitivă pentru șoferul băut și fără permis, care a lovit 6 copii pe trecerea de pietoni

Tânărul care a lovit la Petroşani 6 copii pe trecerea de pietoni, după ce s-a suit la volan beat şi fără permis, a primit o pedeapsă definitivă de 13 ani şi 10 luni de închisoare.

Trei dintre victime au fost rănite grav, iar un copil de 11 ani a murit la spital.

Decizia a fost pronunţată luni de Curtea de Apel Alba Iulia, care a admis apelul la hotărârea Tribunalului Hunedoara și a redus la 270.000 de euro daunele morale acordate familiilor victimelor.

Magistraţii de la Alba Iulia au menținut, însă, condamnarea decisă în februarie de instanţa de fond, transmite Adevărul.

ADVERTISING

Tânărul a fost judecat pentru omor, tentativă la omor calificat, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului.

Accidentul din Petroşani a avut loc pe 21 decembrie 2022.

Tânărul Claudiu Nițariu avea atunci doar 19 ani şi a intrat cu mașina într-un grup de șase copii, între 11 și 14 ani, care traversau regulamentar strada.

Șoferul a fugit, dar a fost prins ulterior de polițiști în localitatea Aninoasa.

Avea o alcoolemie de 0,81 la mie în aerul expirat.

Înainte de accident s-a luat la întrecere cu un BMW, care a trecut cu viteză pe lângă maşina condusă de Niţariu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În acest context, persoana acuzată a accelerat în speranța că îl va ajunge, viteza autoturismului crescând la aproximativ 130 – 140 km/h. După ce a trecut de sensul giratoriu de la Avion, a ajuns la trecerea de pietoni situată pe strada 1 Decembrie 1918 din Petroșani, marcată, semnalizată și iluminată corespunzător, unde a surprins și accidentat șase persoane aflate în traversare pe trecerea de pietoni, cinci dintre acestea fiind proiectate pe carosabil, la diferite distanțe, iar a șasea rămânând pe capota autoturismului”, arată rechizitoriul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇