Mario Iorgulescu ar putea scăpa de cei 13 ani de închisoare. Recursul în casație a fost admis în principiu

Mario Iorgulescu ar putea scăpa de cei 13 ani de închisoare. Recursul în casație a fost admis în principiu

Mario Iorgulescu ar putea scăpa de condamnarea la 13 ani şi 8 luni de închisoare, după ce Înalta Curte i-a admis de principiu recursul în casaţie.

Ce înseamnă asta? Practic, Mario Iorgulescu (prin avocaţi) a recurs la o cale extraordinară de atac a hotărârii definitive de condamnare dată în octombrie 2023 în cazul său.

Recursul în casaţie se poate depune doar în cazuri limitate (nu de către orice condamnat) şi pentru motve foarte precise prevăzute în lege.

Cererea de recurs în casaţie se examinează în camera de consiliu a Înaltei Curţi de un judecător. În cazul în care instanţa constată că cererea îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, dispune prin încheiere admiterea în principiu a cererii de recurs în casaţie şi trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie. Este ceea ce s-a întâmplat acum în cazul Mario Iorgulescu.

ADVERTISING

Magistraţii ÎCCJ vor judeca pe 28 martie această cale extraordinară de atac formulată de el, transmite Antena3.

Cel mai probabil, avocaţii lui au invocat ca motiv pentru acest recurs în casaţie faptul că este primul caz în care, după un accident în care o persoană a murit, cineva este condamnat pentru infracțiunea de omor și nu pentru ucidere din culpă, având în vedere că acesta era și beat, și drogat la volan, dar şi conducea cu viteză excesivă.

Mario Iorgulescu a fost condamnat de Curtea de Apel București la 13 ani și 8 luni de închisoare, după ce a ucis un tânăr când conducea drogat și beat. În primă instanţă, el fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti la 15 ani şi opt luni de închisoare, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în 2019.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, el a fugit în Italia, iar instanţele de acolo au refuzat să îl predea, spunând faptul că are probleme medicale.

Mario Iorgulescu ar putea fi audiat prin videoconferință pe 28 martie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇