Patriarhul catolic al Ierusalimului se oferă prizonier în locul copiilor israelieni luați ostatici de Hamas

Patriarhul catolic al Ierusalimului se oferă prizonier în locul copiilor israelieni luați ostatici de Hamas

Reprezentantul papei Francisc în Ierusalim a declarat luni că se oferă să fie luat prizonier în schimbul copiilor israelieni luați ostatici de Hamas în Gaza.

Cardinalul Pierbattista Pizzaballa, patriarhul Ierusalimului, a făcut acest comentariu ca răspuns la o întrebare în timpul unei videoconferințe cu jurnaliştii din Italia, relatează Reuters.

"Sunt pregătit pentru un schimb, orice, dacă asta poate duce la libertate, să-i aduc pe copii acasă. Nicio problemă. Există disponibilitate totală din partea mea. Primul lucru pe care îl putem face este să încercăm să obținem eliberarea ostaticilor. Suntem dispuși să ajutăm, chiar și eu personal", a spus el.

ADVERTISING

Însă patriarhul a subliniat că el și biroul său nu au avut niciun contact direct cu Hamas, gruparea militantă islamistă care a atacat Israelul pe 7 octombrie, ucigând 1.300 de persoane. "Nu poți vorbi cu Hamas. Este foarte dificil", a subliniat el.

Aproximativ 200 de persoane au fost luate ostatice și se crede că printre ele sunt și mulți copii.

Pizzaballa supraveghează activitățile romano-catolice în Israel și teritoriile palestiniene, precum și în Iordania și Cipru.

ADVERTISING

Eforturile diplomatice s-au intensificat pentru a obține ajutor în Gaza, în timp ce Israelul pregătește o invazie terestră pentru a distruge Hamas.

Autoritățile din Gaza au declarat că cel puțin 2.750 de oameni au fost uciși până acum în urma atacurilor israeliene, un sfert dintre ei fiind copii, iar aproape 10.000 au fost răniți. Alte 1.000 de persoane au fost date dispărute și se crede că se află prinse sub dărâmături.

Pizzaballa a spus că aproximativ 1.000 de persoane se adăpostesc în clădirile Bisericii din nordul Gazei, după ce casele lor au fost distruse în loviturile israeliene.

ADVERTISING

„Nu știu unde să meargă pentru că este periculos”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇