Ordonanța împotriva urşilor va fi adoptată în următoarea şedinţă de guvern

Ordonanța împotriva urşilor va fi adoptată în următoarea şedinţă de guvern

Proiectul de ordonanţă de urgenţă care permite intervenţia imediată în localităţile unde se semnalează prezenţa urşilor a fost finalizat şi va fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern, a anunţat, miercuri, pe Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care permite intervenţia imediată în localităţile unde se semnalează prezenţa urşilor a fost finalizat. Azi am modificat textul proiectului în aşa fel încât acesta conţine propunerile Ministerului de Interne, respectiv a Autorităţi i Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ADVERTISING

Am eliminat toate obstacolele legale şi de interpretare, astfel încât Guvernul va adopta proiectul de Ordonanţă de Urgenţă în următoarea şedinţă de guvern", a menţionat Tanczos.

Recent, ministrul Mediului a declarat că "ursul provoacă daune zilnice" şi pune în pericol viaţa umană.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Mediului propune o procedură de intervenţie imediată, dacă în intravilan există un pericol iminent la adresa siguranţei şi sănătăţii locuitorilor.

Conform ministrului de resort, actul normativ are la bază o directivă europeană din domeniu, precum şi datele statistice analizate privind numărul apelurilor la 112 şi intervenţiilor jandarmilor.

ADVERTISING

Proiectul de OUG cuprinde definiţia unor termeni care trebuie să clarifice modalităţile de intervenţie, să nu lase loc discuţiilor despre ce înseamnă intervenţie imediată, prin îndepărtare, tranchilizare, extragere, eutanasiere, împuşcare, cine sunt cei care participă la intervenţie şi cine este medicul veterinar împuternicit care are dreptul de a gestiona substanţele tranchilizante.

Citește pe această temă și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇