Incidența COVID-19 a trecut, sâmbătă, de 5 cazuri la mia de locuitori în municipiul Brașov.
Mai exact, a ajuns la 5,21/1000, după ce vineri indicatorul era de 4,94, potrivit presei locale.
De asemenea, și comuna brașoveană Hărman are o incidență peste acest prag, ajungând la 5,31 la mia de locuitori.
Alte 13 localități din județ au o incidență de peste trei cazuri la mia de localități: Hoghiz – 4,78/1000, Ghimbav – 4,76/1000, Sâmbăta de Sus – 4,21/1000, Bod – 4,19/1000, Bran – 4,10/1000, Predeal – 3,82/1000, Prejmer – 3,78/1000, Săcele – 3,59/1000, Sânpetru – 3,33/1000, Tărlungeni – 3,21/1000, Râșnov – 3,15/1000, Codlea – 3,11/1000 și Cristian – 3,09/1000.
Per total, la nivelul județului Brașov, rata de transmisie a virusului SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a urcat de la 3,53 la 3,81/1000.
Brașovul intră în scenariul roșu! Restaurantele și școlile se închid
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a fost confirmat cu COVID-19
Reamintim că de luni intră în vigoare restricții dure. Astfel, se închid școlile și grădinițele în toată țara, dar creșele și after school-urile rămân deschise. Masca devine obligatorie în aer liber în toate localitățile, indiferent de rata de infectare, magazinele se închid la ora 21:00.
Totodată, nu vom mai avea voie să ieșim din casă, între orele 23:00-05:00, cu câteva excepții.
Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că toate măsurile intră în vigoare luni, pentru 30 de zile, și le-a detaliat. Așadar, spune el, cea mai importantă și eficientă măsură este purtarea măștii de protecție în spații deschise, peste tot în țară.
”Ne aflăm într-o situație dificilă, deznodământul va depinde de implicarea fiecăruia dintre noi. Fiecare, numai prin gesturi simple, poate să ajute pentru a limita impactul virusului. Prima măsură, una dintre cele mai eficiente, este portul măștilor în spațiile deschise, indiferent de incidență. Oriunde suntem în spațiu deschis trebuie să purtăm mască. Dacă e respectată, această măsură va fi cea mai eficientă”, a declarat Raed Arafat.
Nu în ultimul rând, vor fi închise piețele agroalimentare care funcționează în spațiu închis.