OMS, îngrijorată de situația din paradisul exotic Seychelles: Mulți vaccinați au fost depistați cu Covid-19

OMS, îngrijorată de situația din paradisul exotic Seychelles: Mulți vaccinați au fost depistați cu Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) analizează situația din Seychelles, țară insulară din Africa de Est, unde mai multe persoane au testat pozitiv, deși erau imunizate antiCovid cu cel puțin o doză de ser.

Ministerul Sănătății din această țară a spus că mai mult de o treime din oamenii care au testat pozitiv pentru coronavirus în ultima săptămână erau vaccinați antiCovid.

Atât ministerul, cât și OMS au subliniat că majoritatea celor care s-au infectat erau inoculați cu o singură doză.

În plus, cele două instituții au precizat că nicio persoană vaccinată și infectată nu a murit. Persoanele bolnave depistate în ultima săptămână care au ajuns în stare gravă la spital erau neimunizate, scrie Reuters.

ADVERTISING

Cu toate acestea, OMS a anunțat că urmărește îndeaproape situația din țară.

Seychelles are o populație mai mică de 100.000 de suflete, iar numărul zilnic de cazuri de Covid nu trece de câteva sute.

”Echipele noastre continuă să revizuiască datele, să evalueze evoluția pandemiei și să înțeleagă tendințele infectărilor”, a transmis OMS, prin vocea unui purtător de cuvânt.

Ministerul Sănătății din Seychelles a anunțat, luni, o medie pe 7 zile a cazurilor noi de 314, comparativ cu 120 - cât erau anunțate la sfârșitul lui aprilie.

ADVERTISING

Asta înseamnă că în jur de 100 de cazuri pozitive sunt la persoane care au primit cel puțin o doză de ser antiCovid. Dintre acestea, 37% au fost imunizate complet, deci cu ambele doze!

Până în prezent, 57% dintre cei care au fost complet vaccinați au primit vaccinul Sinopharm din China, în timp ce 43% aufost injectați cu AstraZeneca. Aproape 60% din populație a primit deja cele două doze de vaccin, fiind imunizate complet.

Până acum, în Seychelles au fost confirmate sub 8.200 de îmbolnăviri cu Covid-19.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇