OMS avertizează asupra unei eventuale creşteri a cazurilor de Covid în timpul Ramadanului şi Paştelui

OMS avertizează asupra unei eventuale creşteri a cazurilor de Covid în timpul Ramadanului şi Paştelui

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat joi asupra unei posibile creşteri a numărului de infecţii cu coronavirus în Orientul Mijlociu în timpul lunii islamice a Ramadanului şi de Paşte.

Unii creştini vor sărbători Paştele în acest weekend, în timp ce alţii, precum creştinii copţi din Egipt, vor sărbători în luna mai, relatează dpa.

Ramadanul, în cursul căruia musulmanii se abţin de la orice aliment din zori până seara, urmează să înceapă aproximativ la mijlocul lunii aprilie. Musulmanii sărbătoresc de obicei prin mari adunări sociale şi religioase, precum rugăciunile în masă, moscheile fiind amenajate în mod tradiţional.

ADVERTISING

Ahmed al-Mandhari, directorul regional al OMS pentru Mediterana de Est, a avertizat că 14 ţări din regiune au raportat o creştere mare a infecţiilor zilnice cu coronavirus precum şi decese legate de acestea, precum Iordania şi Iranul.

Situația e îngrijorătoare în multe țări

''Situaţia nu se îmbunătăţeşte şi direcţia pe care o urmează multe ţări este îngrijorătoare'', a spus el în timpul unei conferinţe de presă.

Pe măsură ce se apropie Ramadanul şi Paştele, ''există pericolul de a vedea (în continuare) creşteri ale numărului de cazuri, aşa cum a fost cazul la sfârşitul anului trecut, în timpul sărbătorilor. Ne dăm seama că acestea sunt ocazii importante care merită să fie sărbătorite, dar vă cerem să vă protejaţi pe voi şi pe ceilalţi'', a adăugat al-Mandhari.

ADVERTISING

Unele ţări din regiune, precum Egipt şi Emiratele Arabe Unite, au anunţat că vor interzice banchetele de caritate publice, care au loc în mod tradiţional în aprilie.

Ambele ţări au indicat că vor permite rugăciunile nocturne ''taraweeh'' (tarawih) din timpul Ramadanului, dar le-a limitat la o jumătate de oră.

În Iordania, credincioşii nu vor avea posibilitatea pentru ''taraweeh'' în moschei din cauza restricţiilor pe timp de noapte impuse până la 15 mai.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇