O curte federală a restabilit obligativitatea de vaccinare pentru salariaţi, în SUA. Termen limită: 4 ianuarie

O curte federală a restabilit obligativitatea de vaccinare pentru salariaţi, în SUA. Termen limită: 4 ianuarie

O curte federală a aprobat apelul administrației Biden astfel încât vaccinarea sau testarea periodică devin obligatorii pentru angajații companiilor americane cu minim 100 de persoane.

Măsura controversată prevede ca zeci de milioane de angajaţi ai firmelor mari să se vaccineze până la 4 ianuarie, în caz contrar fiind nevoiţi să se testeze foarte frecvent, transmite AFP.

Adoptată de Casa Albă la începutul lui noiembrie, prevederea fusese suspendată la 6 noiembrie de o curte de apel din Texas, la sesizarea republicanilor, în aşteptarea judecării pe fond.

O altă instanţă de apel, din New Orleans, a menţinut această suspendare la mijlocul lunii noiembrie, apreciind că impunerea vaccinării obligatorii depăşeşte ‘cu mult’ autoritatea guvernului american.

„Este clar că Covid-19 continuă să se răspândească, să sufere mutaţii, să omoare şi să împiedice orice revenire în siguranţă a salariaţilor americani la locurile de muncă”, a explicat, vineri, în decizia sa, Curtea de apel din Ohio, sesizată de Departamentul Justiţiei pentru a judeca ansamblul recursurilor.

Şi această decizie poate fi contestată până în faţa Curţii Supreme.

„Pentru a proteja angajaţii, OSHA (Agenţia federală pentru securitatea şi sănătatea în muncă) poate şi trebuie să fie capabilă să răspundă pericolelor în evoluţie”, a adăugat judecătorul Jane Stranch.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇