Biden cere unei curţi federale să ridice imediat ordinul care blochează vaccinarea obligatorie pentru angajaţi

Biden cere unei curţi federale să ridice imediat ordinul care blochează vaccinarea obligatorie pentru angajaţi

Administraţia Biden a cerut unei curţi federale de apel să ridice imediat un ordin care blochează obligativitatea vacinării antiCovid a angajaţilor companiilor private şi cerinţa de testare a acestora, avertizând că întârzierea implementării acestei politici va costa vieţi şi va duce la creşterea numărului de spitalizări.

Departamentul de Justiţie a transmis Curţii de Apel din SUA că ”pericolul pentru lucrători este continuu şi copleşitor”, pe măsură ce birourile se redeschid şi varianta Delta foarte transmisibilă se extinde, transmite Reuters.

ADVERTISING

”Mai simplu spus, amânarea obligativităţii va costa probabil multe vieţi pe zi, pe lângă un număr mare de spitalizări, alte efecte grave asupra sănătăţii şi cheltuieli uriaşe. Aceasta este o confluenţă de prejudicii de cel mai înalt nivel”, a argumentat Departamentul de Justiţie.

Administraţia Biden a cerut instanţei să permită cel puţin ca cerinţele de purtare a măştii şi de testare pentru lucrătorii nevaccinaţi să rămână în vigoare, în timpul desfăşurării litigiului.

”Deşi vaccinarea este cel mai eficient mijloc de a atenua pericolul grav al Covid-19 la locul de muncă, purtarea măştii şi testarea angajaţilor nevaccinaţi este o alternativă rezonabil de eficientă”, a transmis instanţei administraţia Biden.

ADVERTISING

95.000 de noi infecţii zilnic

SUA raportează în medie aproximativ 95.000 de noi infecţii zilnic, o creştere de 14% faţă de săptămâna anterioară, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins.

Peste 1.100 de oameni mor pe zi din cauza virusului în SUA, în medie.

Aproximativ 50.000 de americani sunt în prezent spitalizaţi cu Covid-19, conform unei medii de şapte zile a datelor Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane până luni, în creştere cu 6% în ultima săptămână.

Administraţia Biden a fost nevoită să oprească implementarea şi aplicarea politicii sale de vaccinare şi testare ca răspuns la un ordin al unei dintre cele mai conservatoare curţi de apel din ţară.

ADVERTISING

Judecătorul Kurt D. Engelhardt, într-o opinie pentru un complet de trei judecători, a spus că politica este ”defectuoasă” şi ”uimitor de extinsă”, ridicând ”preocupări constituţionale serioase”.

Zeci de procese au fost intentate împotriva politicii lui Biden. Procurorii generali republicani, companiile private şi grupurile industriale, cum ar fi Federaţia Naţională de Retail, Asociaţiile Americane de Camioane şi Federaţia Naţională a Afacerilor Independente, doresc ca cerinţele să fie anulate.

Administraţia Biden cere acum ca curtea de apel din al şaselea circuit, cu sediul în Ohio, să pună capăt interdicţiei ordonate de curtea din al cincilea circuit din Louisiana.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇