Aproape un milion de copii din SUA între 5 și 11 ani s-au vaccinat antiCovid, într-o săptămână

Aproape un milion de copii din SUA între 5 și 11 ani s-au vaccinat antiCovid, într-o săptămână

Autoritățile fac din nou apel la români să se vaccineze, după ce numărul celor care se imunizează a început să scadă în ultima perioadă.

Vaccinurile continuă să joace un rol critic în prevenirea bolilor grave Covid și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor, precizează experții pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Aceștia dau exemplul SUA, unde 900.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani au primit deja prima doză de vaccin împotriva COVID-19 în prima săptămână după aprobarea pentru această grupă de vârstă.

ADVERTISING

De asemenea, a crescut rata de vaccinare cu prima doză la adolescenți și adulți. În prima parte a lunii, aproximativ 300.000 de oameni au primit prima doză în fiecare zi. Peste 25 de milioane de americani au primit doza 3 de rapel (booster).

Experții în sănătate precizează că prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

???????????? SUA: 900.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19 în...

Publicată de RO Vaccinare pe Luni, 15 noiembrie 2021

În State, 28 de milioane de copii au între 5 și 11 ani. De la începutul pandemiei, au fost înregistrate aproape 2 milioane de cazuri doar la această categorie de vârstă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇