O bătrână din Iași și-a recăpătat vederea după ce a fost operată pe creier

O bătrână din Iași și-a recăpătat vederea după ce a fost operată pe creier

O femeie de 63 de ani, din Iași, și-a recăpătat vederea, după ce medicii au operat-o pe creier și i-au îndepărtat o tumoră de 8 cm.

Intervenția chirurgicală a fost una dificilă și a durat aproximativ 7 ore, a declarat directorul medical a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Marius Dabija, potrivit Info Iași.

“Este o pacientă de 63 de ani, care a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală de mari dimensiuni. O tumoră care avea aproape 8 cm și care era situată foarte prost, situată la baza craniului.

ADVERTISING

Și, în plus, împingea și îngloba structuri foarte importante cerebrale, vase importante, nervii optici și care nu vedea nimic, nici lumina de trei săptămâni. A fost o provocare pentru noi să operăm pacienta. Dupa ce am discutat riscurile cu familia și pacienta, ni le-am asumat împreună și am hotărât să o operăm.

A fost o operație dificilă și a durat 7 ore. Dar după operație, plăcuta surpriză a fost ca, la două zile, nu numai ca a mers bine și și-a revenit foarte bine, la doar două zile a început să vadă. Nu vede încă perfect, dar odată ce o să-și rezolve cataracta de pe ochiul stâng, sperăm să vadă foarte bine. Nu vede perfect, dar începe să distingă contururi și avem speranța să vadă din ce în ce mai bine”, a declarat Marius Dabija.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La rândul sau, femeia spune că este fericită și foarte multumită de personalul medical.

“Mă numesc Elena Delea și sunt din Iași. Am venit aici la spital să-mi fac o operație la cap, deși nu mă durea și eu aveam răul acolo. Nu am avut nici o durere, sperietura asta de film care mi-a ieșit că am tumora asta. Toți ne-am speriat și de asta îmi vine să plâng acum.

Am venit aici și după cum se vede sunt bine, mulțumesc. De personal am fost foarte mulțumită. Medicii sunt foarte buni, foarte de treabă, au calități bune. Asta contează, durerea omului să o salveze”, a spus pacienta.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇