O asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon a fost reținută în dosarul morților suspecte

O asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon a fost reținută în dosarul morților suspecte

O asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală a fost reţinută, miercuri după amiază, în dosarul în care procurorii anchetează împrejurările în care mai mulţi pacienţi ai acestei unităţi, internaţi la secţia de anestezie-terapie intensivă, au murit.

Femeia, care fusese audiată anterior în dosar, are calitatea de suspect şi este acuzată de mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis după ce au apărut acuzaţii conform cărora 17 pacienţi internaţi la ATI au murit, în decurs de doar patru zile, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină, un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

ADVERTISING

Miercuri, la Serviciul Omoruri din Capitală, a fost dusă la audieri, pe bază de mandat, o femeie care avea calitatea de martor în dosar. În urma administrării probatoriului, femeia a fost pusă sub acuzare pentru mărturie mincinoasă şi a fost reţinută, având calitatea de suspect, au transmis oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia este asistent medical la Spitalul Sfântul Pantelimon. Ea fusese audiată, anterior, în dosar, declarând că nu a văzut nimic şi nu are nicio informaţie cu privire la modul în care era administrată noradrenalina pacienţilor. Probele adunate la dosar o contrazic însă pe femeie, ceea ce a dus la punerea sa sub acuzare şi schimbarea calităţii din martor în suspect.

ADVERTISING

Sursele citate au precizat că procurorul de caz nu a decis încă dacă o va prezenta pe femeie instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sau dacă va dispune o altă măsură preventivă în privinţa acesteia.

În urma acuzațiilor în acest caz, au fost declanșate mai multe anchete în spital - a parchetului, a Corpului de Control din Ministerul Sănătății și a Colegiului Medicilor.

La 1 mai, reprezentanţii Colegiul Medicilor din Bucureşti au prezentat rezultatul anchetei și au precizat că în toate cele 17 cazuri nu a existat niciun fel de suspiciune de vreo abatere de la protocoale sau că cineva ar fi făcut un act deliberat de a suprima viaţa unui pacient.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇