Nou record negativ în Germania: Peste 10.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi

Nou record negativ în Germania: Peste 10.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi

Germania a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus pentru 24 de ore, Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor anunţând joi 11.287 de noi cazuri.

Numărul este cu aproape 3.700 de cazuri mai mare decât cel înregistrat miercuri, relatează DPA şi AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

O primă regiune din Germania e în lockdown

Precedentul record de cazuri pentru o perioadă de 24 de ore de la începutul pandemiei fusese anunţat duminică - 7.830 de infectări.

Germania înregistrează mai multe cazuri zilnice de coronavirus decât la începutul pandemiei în martie, dar şi testarea s-a extins semnificativ de atunci.

Foarte probabil, în prima parte a anului existau mult mai multe cazuri nedepistate, înainte de sporirea capacităţii de testare.

Germania, la fel ca restul ţărilor europene, se confruntă de mai multe săptămâni cu o înmulţire semnificativă a cazurilor de infectare cu COVID-19.

În faţa acestui nou val, autorităţile germane au înăsprit măsurile împotriva pandemiei, adoptând în special interdicţii de adunare.

Au fost decise de asemenea restricţii locale, cum este cazul la Berlin, unde purtarea măştii a devenit obligatorie pe străzile aglomerate.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!