Un nou record negativ în Germania: S-au înregistrat peste 7.000 de cazuri de Covid într-o singură zi

Un nou record negativ în Germania: S-au înregistrat peste 7.000 de cazuri de Covid într-o singură zi

Germania a raportat, pentru prima dată de la începutul pandemiei, peste 7.000 de noi infecții cu noul coronavirus.

Institutul Robert Koch (RKI), care reprezintă autoritatea principală în domeniul monitorizării şi prevenirii bolilor din Germania, a anunțat vineri că au fost confirmate 7.334 de noi cazuri, informează AP.

ADVERTISING

Precedentul record s-a înregistrat joi, când au fost anunțate 6.638 de cazuri noi de Covid.

Până în această săptămână, cel mai ridicat bilanț în Germania era de aproape 6.300 de cazuri la sfârșitul lunii martie, dar numărul de teste efectuate a crescut foarte mult de atunci.

Miercuri seară, după o întâlnire cu responsabili din 16 landuri, cancelarul Angela Merkel a anunţat introducerea de noi măsuri mai restrictive.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Numărul de participanţi la evenimentele private va fi de exemplu limitat în regiunile unde se înregistrează mai mult de 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. În aceste regiuni, purtarea măştii va fi obligatorie peste tot unde oamenii sunt apropiaţi pentru o anumită perioadă.

Adunările vor fi limitate la 25 de persoane în locurile publice şi 15 în sălile private.

În Berlin, autoritățile au recurs la o metodă inedită pentru a-i face pe oameni să poarte masca de protecție: postere cu o femeie în vârstă care le arată degetul mijlociu celor care nu respectă măsura.

ADVERTISING

“Degetul mijlociu pentru toți cei fără mască”, scrie pe afiș, informează CNN.

Reclama, care a devenit viral, face parte dintr-o campanie pe care orașul o va desfășura timp de șase luni, până în martie 2021, iar posterele vor fi puse peste tot, inclusiv în transportul public.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇