Campanie inedită în Berlin: Afișe cu o femeie în vârstă care le arată degetul mijlociu celor care refuză să poarte mască

Campanie inedită în Berlin: Afișe cu o femeie în vârstă care le arată degetul mijlociu celor care refuză să poarte mască

Autoritățile din Berlin au recurs la o metodă inedită pentru a-i face pe oameni să poarte masca de protecție: postere cu o femeie în vârstă care le arată degetul mijlociu celor care nu respectă măsura.

“Degetul mijlociu pentru toți cei fără mască”, scrie pe afiș, informează CNN.

Reclama, care a devenit viral, face parte dintr-o campanie pe care orașul o va desfășura timp de șase luni, până în martie 2021, iar posterele vor fi puse peste tot, inclusiv în transportul public.

Christian Tänzler, purtătorul de cuvânt al Visit Berlin, care se află în spatele reclamei, a declarat pentru CNN că scopul imaginii este de a șoca oamenii, astfel încât să respecte măsura de a purta masca.

ADVERTISING

"Majoritatea oamenilor din Berlin respectă regulile, dar există o minoritate care nu le respectă și riscă viața altora - mai ales a persoanelor în vârstă. Am vrut să acordăm atenție acestei probleme", a spus el.

"Berlinezii sunt foarte cunoscuți pentru comunicarea lor directă. Pentru întreaga campanie am ales limba pe care oamenii o înțeleg. Nu am vrut să spunem trebuie să faceți acest lucru, am vrut să le atragem atenția și am vrut să o facem cu umor", a mai afirmat Christian Tänzler.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, au existat persoane care s-au plâns de modul în care a fost realizată campania, dar în mare parte feedback-ul a fost pozitiv.

Vrem să salvăm vieți cu această campanie. Rata de infecție crește foarte repede și trebuie să fim atenți la asta, pentru a putea trece cu bine prin următorul val”, a mai afirmat Christian Tänzler.

ADVERTISING

Germania a înregistrat 6.638 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, un record pentru această ţară de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, potrivit datelor oficiale publicate joi.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat, miercuri seară, după o întâlnire cu responsabili din 16 landuri, introducerea de noi măsuri mai restrictive.

Astfel, numărul de participanţi la evenimentele private va fi de exemplu limitat în regiunile unde se înregistrează mai mult de 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. În aceste regiuni, purtarea măştii va fi obligatorie peste tot unde oamenii sunt apropiaţi pentru o anumită perioadă.

Adunările vor fi limitate la 25 de persoane în locurile publice şi 15 în sălile private.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇