Noi percheziții în dosarul depozitarii de deșeuri medicale periculoase la Dobroiești: Două persoane au fost reținute

Noi percheziții în dosarul depozitarii de deșeuri medicale periculoase la Dobroiești: Două persoane au fost reținute

Polițiștii Serviciului Arme Exploziv și Substanțe și Periculoase au efectuat noi percheziții, de data aceasta în județul Giurgiu, în dosarul penal deschis în luna mai pentru ”nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase” în Dobroiești (Ilfov).

Conform unui comunicat remis presei de IPJ Ilfov, perchezițiile au fost efectuate marti, iar la finalul lor un bărbat și o femeie au fost duși la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov pentru cercetări, cei doi fiind reținuți pentru 24 de ore și apoi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propunere de arestare preventivă.

Cele 6 percheziții au fost efectuate în dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru săvârșirea infracțiunii de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În timpul perchezițiilor ”a fost identificată la punctul de lucru al unei societăți comerciale o semiremorcă, în care se aflau depozitate alte cantități de deșeuri medicale periculoase, ce trebuiau distruse în maxim 24 de ore, conform normelor legale în materie (acestea se aflau depozitate din luna aprilie a.c.)”, se precizează în comunicatul citat.

IPJ Ilfov reamintește ca ”la data de 11 iunie a.c, polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase Ilfov, cu sprijinul Direcției Arme Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR, împreună cu Garda Națională de Mediu au efectuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, 13 percheziții la domiciliile și sediile mai multor persoane fizice și juridice, bănuite de nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor medicale periculoase”.

Perchezițiile au avut loc în județele Ilfov și Dolj, precum și în municipiul București.

”În fapt, în data de 14 mai a.c., polițiștii ilfoveni au fost sesizați cu privire la existența unei cantități apreciabile de deșeuri medicale periculoase, colectate de la mai multe unități spitalicești din București și abandonate pe un câmp din localitatea Dobroiești, județul Ilfov.(...)

De asemenea, a fost indisponibilizată o autoutilitară, au fost ridicate documente care atestă trasabilitatea deșeurilor medicale periculoase și a fost închisă temporar activitatea unei societăți comerciale din județul Dolj și sancționată contravențional cu amendă.

În urma probatoriului administrat, la data de 11 iunie a.c., a fost reținut pentru 24 de ore un bărbat, în vârstă de 31 de ani, ulterior față de acesta, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă pentru 30 zile”, se mai arată în comunicatul IPJ Ilfov.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!