Noi detalii despre incendiul de la Piatra Neamț. Tătaru nu poate demite conducerea, decizia e la baronul PSD Arsene

Noi detalii despre incendiul de la Piatra Neamț. Tătaru nu poate demite conducerea, decizia e la baronul PSD Arsene

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat, luni, că în acest moment există două anchete privind incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ.

Sunt două anchete la Piatra Neamț. Ancheta Parchetului General și o anchetă a ISU. Așteptăm acele rezultate. Noi așteptăm și rezultatele anchetei.

Eu, personal, când am fost ,nu am putut intra, că totul era sigilat, ca să putem face o anchetă a noastră sau să trimitem Corpul de Control”, a spus ministrul.

ADVERTISING

Întrebat dacă va demite conducerea spitalului, Tătaru a spus că legislația nu îi permite și că această decizie revine Consiliului Județean, condus de baronul PSD Ionel Arsene.

"După cum știți, legislația nu ne mai permite nouă ca minister să facem acele demiteri. Încă de la aprobarea legii 55 au revenit la autoritățile locale. Noi putem face un control, o evaluare, am solicitat să facem această evaluare.

În evaluarea noastră trebuie să avem și un om de la CJ, putem face o evaluare, propuneri sau recomandări. Ține doar de CJ, în subordinea cui este spitalul, să pună în practică sau nu”.

ADVERTISING

Amintim că în urma incendiului de sâmbătă seară de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, zece persoane murit şi patru cadre medicale au fost rănite.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇