Momentul în care o bucată de rachetă loveşte un bloc de 16 etaje din Rusia (Video)

Momentul în care o bucată de rachetă loveşte un bloc de 16 etaje din Rusia (Video)

Un bloc de 16 etaje din oraşul rusesc Belgorod a fost lovit de o bucată de rachetă.

Momentul a fost surprins pe cameră şi redat pe reţelele de socializare.

Autorităţile ruse au acuzat Ucraina că a bombardat clădirea rezidenţială din Belgorod, dar Kievul spune că racheta era rusească şi trebuia să lovească peste graniţă, la Harkov, transmite The Guardian.

"Forţele armate ucrainene au bombardat Belgorod. Apărarea aeriană a fost activată. Există distrugeri într-un imobil de locuinţe", a scris Viaceslav Gladkov, guvernatorul acestei regiuni, pe Telegram.

"Informaţiile despre (potenţiale) victime sunt în curs de precizare", a adăugat el.

Potrivit acestuia, o parte neexplodată a unui proiectil a căzut şi pe terenul de sport al unui liceu din oraş.

ADVERTISING

Primarul orașului, Anton Ivanov, a anunţat că sistemul de apărare antirachetă a fost activat și, de aceea, doar bucăți dintr-o rachetă au lovit și avariat clădirea.

În schimb. Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii președintelui Zelenski, neagă că Kievul a coordonat un atac asupra regiunii rusești Belgorod. El spune că racheta doborâtă aparținea rușilor și urma să lovească Harkov, “dar ceva nu a funcționat și a lovit o clădire rezidențială din Belgorod”. 

ADVERTISING

Regiunea Belgorod a fost vizată în mod regulat de tiruri din Ucraina, mai ales din primăvară, oraşul Belgorod, capitala regională, a fost până acum rar luat la ţintă de la începutul conflictului.

Acum câteva zile, Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a acuzat Ucraina că a atacat teritoriul naţional rus de peste 100 de ori de la începutul lunii.

Ziua 232 de război: Atac cu drone kamikaze la Kiev, ruşii au bombardat 40 de localităţi. Cine a votat cu Moscova la ONU

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇