Moldova primește noi blindate Piranha de la Germania

Moldova primește noi blindate Piranha de la Germania

Ministerul Apărării din Republica Moldova a anunțat că în cursul zilei de marți urmează să primească alte trei transportoare blindate Piranha din partea Germaniei.

„Blindatele Piranha sunt recepționate în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza Aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021.

Transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii”, arată pe pagina de Facebook Ministerul Apărării din R. Moldova.

ADVERTISING

Acesta este al doilea lot trimis de Germania Chișinăului, după ce primele Piranha au ajuns în R. Moldova luna trecută.

Donația conține în total 19 transportoare blindate Piranha-3, iar celelalte unități vor fi livrate pe parcursul anului curent.

Armata Națională a recepționat transportoarele de tip ”Piranha”

La câteva ore după anunțul Ministerului de la Chișinău, Moldova a decis închiderea temporară a spațiului aerian, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile. Spațiul aerian a fost redeschis la ora 14:47, fără a fi oferite detalii despre motivul închiderii.

ADVERTISING

Amintim că la Chișinău are loc o schimbare de guvern, premier fiind propus consilierul pe probleme de securitate națională al Maiei Sandu, după ce în ultimele zile au ajuns în spațiul public informații oficiale despre planuri ale Moscovei de a destabiliza Republica Moldova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇