Moartea suspectă a unui general rus: S-a sinucis după ce a fost dat afară

Moartea suspectă a unui general rus: S-a sinucis după ce a fost dat afară

Generalul-maior Vladimir Makarov, unul dintre cei mai importanți comandanți militari din Rusia, a fost găsit luni fără viață. Autoritățile au anunțat că s-a sinucis.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, Vladimir Makarov, fostul șef-adjunct al Direcției Principale pentru Combaterea Extremismului din Ministerul rus de Interne, s-a sinucis. Corpul neînsuflețit a fost descoperit luni dimineață de soția acestuia, Valentina, în casa de la țară a familiei, situată în satul Golikovo, lângă Moscova, relatează Newsweek.

ADVERTISING

Cotidianul rus Moskovski Komsomoleţ a scris că în casă se aflau mai multe arme, iar modul în care a murit indică faptul că generalul s-a sinucis.

Makarov avea 72 de ani și se ocupa de urmărirea opozanților și jurnaliștilor incomozi din Rusia. Potrivit publicației independente SOTA, el a căzut în depresie, după ce a fost eliberat din funcție în luna ianuarie, iar familia lui a spus că "nu știa ce să facă".

Centrul pentru Combaterea Extremismului din Ministerul rus de Interne, cunoscut și sub denumirea "Centrul E", a fost creat în 2008 pentru a suprima protestele politice în Rusia, scrie publicația Meduza.

ADVERTISING

În 2019, agenți ai acestui centru îmbrăcați în civil s-au infiltrat printre demonstranți și le-au dat indicații precise forțelor de ordine pe cine să aresteze. Aceeași direcție s-a ocupat și de instrumentarea dosarelor cetățenilor acuzați de extremism pentru postările de pe rețelele de socializare considerate nepotrivite.

"Scopul lor principal este să-i anihileze pe cei mai activi liderii vocali, cei care încalcă regulile. Chiar și provocatori. Ofițerii trebuie să poată recunoaște figurile politice. Vedem cu toții cum, imediat ce o personalitate face un pas în față, este arestată repede doar pentru că e cine e", a spus un fost subordonat al lui Makarov, Vladimir Voronțov.

ADVERTISING

Mai multe decese din ultima vreme ale unor oficiali importanți au ridicat semne de întrebare despre posibila implicare a Kremlinului și a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în special după invadarea Ucrainei, la 24 februarie anul trecut.

Fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova, Anatoli Gerașcenko, a murit anul trecut, după ce a căzut pe scări.

Printre decesele suspecte se numără și cele ale unor cercetători, oligarhi, magnați din sectorul petrolier, manageri din energie și oficiali importanți din sectorul bancar.

În vară, Daria Dughina, fiica ideologului lui Putin, Alexandr Dughin, a fost ucisă de explozia unei mașini-capcană, într-un atentat neelucidat.

În septembrie, omul de afaceri Ivan Peciorin (39 de ani), directorul Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a murit înecat, la Vladivostok, după ce a căzut dintr-o ambarcațiune care naviga cu viteză maximă.

În aceeași lună, Ravil Maganov, președintele celui de-a doua companii petroliere din Rusia, Lukoil, a murit după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇