Încă un deces suspect în Rusia. Un apropiat al lui Putin a căzut pe scări şi a murit

Încă un deces suspect în Rusia. Un apropiat al lui Putin a căzut pe scări şi a murit

Unul dintre cei mai importanți cercetători în domeniul aviației din Rusia a murit în circumstanțe bizare.

Anatoli Gherașcenko, fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova, în vârstă de 72 de ani, a decedat după ce a căzut pe scări de la o înălțime mare, a transmis miercuri instituția la care acesta a lucrat, precizând că a fost un accident.

Paramedicii chemați la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, relatează Newsweek.

Decesul lui Gherașcenko a fost anunțat în ziua în care Vladimir Putin a declarat mobilizarea parțială în Rusia. Locul în care s-a produs decesul nu a fost dat publicității.

ADVERTISING

"La 21 septembrie 2022, Anatoli Nikolaevici Gherașcenko, doctor în științe tehnice, profesor, consilier al rectorului Institutului de Aviație din Moscova, a murit în urma unui accident. Colectivul Institutului de Aviație din Moscova transmite condoleanțe familiei și prietenilor lui Anatoli Nikolaevici. Este o pierdere colosală pentru comunitatea științifică și pedagogică", a transmis conducerea institutului.

"În prezent se formează o comisie de anchetă care va include reprezentanți ai Ministerului rus al Educației și Științei, Inspectoratul de muncă din Moscova și Institutul de aviație din Moscova", a anunțat institutul pentru agenția de presă TASS.

Din 2007 până în 2015, Gherașcenko a fost rectorul Institutului de aviație din capitala Rusiei, instituție care are legături cu Ministerul rus al Apărării. Potrivit relatărilor recente ale presei din Rusia, el a fost apoi consilier al actualului rector, Mikhail Pogosian.

ADVERTISING

Gherașcenko este ultimul dintr-o serie de personaje proeminente, oameni de afaceri și foști aliați ai președintelui rus Vladimir Putin care au sfârșit în circumstanțe misterioase după invadarea Ucrainei, la 24 februarie. El este, totodată, al treilea personaj important care a murit în septembrie.

La începutul lunii, Ravil Maganov, președintele celui de-a doua companii petroliere din Rusia, Lukoil, a fost găsit mort după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova.

În urmă cu o săptămână, trupul omului de afaceri Ivan Peciorin, a fost găsit în orașul Vladivostok. Moartea lui Pecioron, directorul Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a fost anunțată de compania lui pe 12 septembrie. Potrivit agenției de presă RIA Novosti, acesta a murit înecat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇