Președintele CA al Lukoil a murit. A căzut de la fereastra unui spital din Moscova

Președintele CA al Lukoil a murit. A căzut de la fereastra unui spital din Moscova

Președintele Consiliului de Administrare al Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital.

Potrivit Meduza.io, Maganov, în vârstă de 67 de ani, era tratat într-o aripă de la etajul 6 al Spitalului Clinic Central din Moscova.

Interfax citează o sursă care spune că Maganov a căzut pe fereastră și a murit în urma rănilor suferite. Alte publicații spun că principala pistă este cea a sinuciderii.

Agenția rusă TASS a obținut de la poliție confirmarea informației că un bărbat a căzut de la fereastra spitalului și că a murit, dar nu a oferit nume.

ADVERTISING

Ulterior, Lukoil a confirmat moartea lui Maganov, însă nu a comentat asupra modului în care a survenit. Spitalul Clinic Central din Moscova e sub administrarea Kremlinului și e considerat un spital unde doar elitele au acces. De altfel, Mihail Gorbaciov a murit, marți, la acest spital.

Potrivit presei ruse, Maganov ar fi avut probleme cu inima și s-ar fi luptat în ultima vreme și cu depresia.

Amintim că Lukoil a fost prima mare companie rusă care a cerut, în primele zile ale invaziei, oprirea războiului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Îndemnăm la o oprire rapidă a conflictului armat şi susţinem fără rezerve soluţionarea acestuia printr-un proces de negociere şi mijloace diplomatice. Ne exprimăm preocuparea privind evenimentele tragice care se desfășoară în Ucraina, precum și profunda simpatie pentru toti cei afectați de această tragedie”, anunţă pe 3 martie, într-un comunicat, Consiliul de Administraţie al Lukoil.

Puțin mai târziu, pe 21 aprilie, Vagit Alekperov a demisionat și din boardul de directori al Lukoil și din funcția de președinte al companiei, după 30 de ani, fără a oferi un motiv.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇