Cine a ucis-o pe Daria Dughina?

Cei care i-au luat viața tinerei de 29 de ani sunt exact cei ce-o jelesc cu lacrimi de crocodil. Putin și exaltatul ei tată au împins-o în ghearele morții prin suferințele, crimele și distrugerile provocate ucrainenilor.
Cine a ucis-o pe Daria Dughina?
  • Nu există indicii că Alexander Dughin și fiica sa beneficiau de protecția Kremlinului și nici că ar fi avut bodyguarzi personali.
  • Chiar și după ce și-a pierdut fiica, ideologul lui Putin a rămas fidel doctrinei sale criminale, cerându-le militarilor ruși s-o răzbune și să distrugă Ucraina.
  • Într-un comunicat publicat de FSB, principala agenție de informații din Rusia, se anunță că spionii au dezlegat misterul din jurul morții Dariei Dughina.
  • Autoarea crimei a fost identificată ca fiind Natalia Vovk, cetățean ucrainean, născută în 1979. A sosit în Rusia în data de 23 iulie 2022, împreună cu fiica ei Sofia Shaban.
  • Președintele Rusiei, un personaj obsedat de siguranța sa personală, a ajuns să se simtă vânat după ce două decenii a fost vânător.

În seara zilei de 20 august, o tânără de 29 de ani, care avea toată Rusia la picioare, conducea cu viteză o Toyota Land Cruiser, o mașină mare și puternică, spre Moscova. 

Era singură și se pregătea pentru un weekend lung, gândindu-se că evenimentul cultural-naționalist la care tatăl său ținuse un discurs despre tradițiile rusești și familie fusese un succes.

ADVERTISING

Mai avea peste o oră până să ajungă la locuința sa luxoasă din Moscova când mașina a explodat.

Daria Dughina n-a avut nicio șansă de supraviețuire, fiind o nouă victimă a nebuniei lui Putin, dar și a tatălui său, Alexander Dughin, ideologul noului expansionism rusesc adoptat de Kremlin.

O fată ortodoxă

Atât tânăra femeie cât și celebrul ei tată fuseseră informați că viețile lor pot fi în pericol din moment ce aceștia au decis, după sfârșitul festivalului “Tradiții” de la vila Zacharova, locuința unde a copilărit poetul Alexander Pușkin, să plece spre casă în mașini separate.

Decizia a fost o minimă măsură de siguranță pe care un specialist în securitate personală o indică în situația în care sunt suspiciuni despre un posibil atac.

Nu există indicii că Dughin și fiica sa beneficiau de protecția Kremlinului și nici că ar fi avut bodyguarzi personali.

După ce Putin a declanșat invazia, Alexander Dughin, un susținător al desființării statului ucrainean, a primit amenințări cu moartea în repetate rânduri, au anunțat oficiali din Rusia. 

Chiar și după ce și-a pierdut fiica, Dughin a rămas fidel ideologiei sale criminale, cerându-le militarilor ruși s-o răzbune și să distrugă Ucraina.

“Era o fată ortodoxă, frumoasă, patriotă, corespondent militar, expert și filosof. Discursurile și reportajele ei au fost întotdeauna profunde, întemeiate și reținute. Ea nu a cerut niciodată violență și război. Ea a fost o stea la începutul călătoriei sale. Dușmanii Rusiei au ucis-o pe furiș. Inimile noastre tânjesc după mai mult decât o simplă răzbunare. E prea puțin pentru Rusia. Avem nevoie de victoria noastră. Fiica mea și-a pus viața de femeie pe altarul țării. Deci vă rog să învingeți!”, a spus Alexander Dughin, în prima sa apariție publică după moartea fiicei sale.

FSB a găsit criminalul în două zile

Într-un comunicat publicat de FSB, principala agenție de informații din Rusia, se anunță că spionii au dezlegat misterul din jurul morții Dariei Dughina.

“Ca urmare a măsurilor urgente de investigație, serviciul federal de securitate (FSB) a rezolvat cazul uciderii jurnalistei ruse Daria Dughina, născută în 1992”, se spune în raport. 

“Crima a fost pregătită și comisă de serviciile secrete ucrainene. Autoarea acesteia a fost identificată ca fiind Natalia Vovk, cetățean ucrainean, născută în 1979. Ea a sosit în Rusia în data de 23 iulie 2022, împreună cu fiica ei Sofia Shaban, născută în 2010.

În ziua crimei, Vovk și Shaban au participat la festivalul literar și muzical Tradiții, la care Dughina a fost prezentă ca invitat de onoare. Pe 21 august, după o explozie provocată de la distanță printr-o telecomandă a mașinii Toyota Land Cruiser Prado pe care o conducea Dughina, Vovk și fiica ei au trecut în Estonia pe la granița din regiunea Pskov”, se precizează în comunicatul FSB, citat de agenția de presă rusă TASS.

Natalia Vovk, cea despre care FSB spune că s-a aflat în spatele atentatului. Un grup de hackeri ruși au anunțat că au găsit date cum că Vovk a făcut parte din Batalionul Azov, dar informația seamănă mult cu un fake-news promovat de Kremlin.

Când Vladimir Putin cere ca o problemă să se rezolve urgent, FSB se execută. Au găsit un cetățean ucrainean care a fost la același eveniment cu Dughin și ancheta s-a încheiat.

În Rusia, atentatul a provocat emoție și teamă

Oficialii de la Kiev au negat din primul moment că ar fi implicați în atentat, dar Moscova s-a grăbit să folosească tragicul eveniment pentru a monta populația împotriva ucrainenilor.

Pe toate canalele TV, pe rețelele sociale și în presa scrisă se vorbește despre uciderea Dariei Dughina. 

Fiica răsfățată a unui naționalist rus a devenit o eroină în jurul căreia Putin speră să creeze susținere publică pentru război cu scopul de a face rost de noi voluntari pe care să-i trimită pe frontul ucrainean.

Dacă e adevărat ce susțin rușii, atunci agenții ucraineni sunt extrem de motivați. Să găsești o femeie de 43 de ani, Natalia Vovk, puțin probabil ca acesta să fie numele ei adevărat, care să riște viețile ei și a fiicei sale de 10 ani pentru a-l scoate din joc pe Dughin, considerat unul dintre principalii vinovați pentru suferințele ucrainenilor, nu e puțin lucru.

În plus, operațiunea a mers șnur până la epilog, atunci când Dughin s-a urcat în altă mașină.

Pătrunderea agenților ucraineni în bârlogul ursului a creat panică la Kremlin din moment ce Putin a cerut rezolvarea de urgență a cazului.

Președintele Rusiei, un personaj obsedat de siguranța sa personală, a ajuns să se simtă vânat după ce două decenii a fost vânător.

Până acum, elimina lideri ai opoziției, otrăvea foști spioni care se întorseseră împotriva lui și miliardari “indisciplinați”, urmărindu-i prin întreaga lume.

După șase luni de război, situația s-a schimbat, Putin a ieșit din bârlog și a declarat public că uciderea Dariei Dughina e o “crimă odioasă”.

Tragicul eveniment a creat emoție în Rusia, dar și multă teamă. Bombardamentele din Crimeea, atacurile din interiorul țării asupra căilor ferate și depozitelor de muniție, atentatele au adus războiul în casa fiecărui rus, ce poate contempla tragedia în care i-a târât Vladimir Putin.

Suferințele prin care au trecut și trec ucrainenii de la începutul războiului îi fac să-și asume riscuri tot mai mari pentru a-și elibera țara, a-și salva familiile, locuințele și comunitățile. 

Cu asta se confruntă Putin, cu un popor dezlănțuit care luptă cu disperare pentru supraviețuire. Va fi greu de învins cu exaltați naționaliști și soldați neinstruiți.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇