Moartea lui Prigojin. Zelenski arată cu degetul spre Putin, ideologul Kremlinului îl slăvește ca „erou”

Moartea lui Prigojin. Zelenski arată cu degetul spre Putin, ideologul Kremlinului îl slăvește ca „erou”

Cunoscutul ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, considerat ideologul lui Putin, îl cataloghează pe şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin drept un „erou”, după presupusa moarte a acestuia, în urma prăbuşirii unui avion, la nord-vest de Moscova.

Dughin a spus o anecdotă în care fiica sa, Daria, ucisă într-un atentat cu bombă la Moscova, vara trecută, îl elogia pe Prigojin la începutul războiului.

„Prigojin este atât de puternic şi încrezător, curajos, tăios, încât, bineînţeles, nimeni nu se roagă pentru el. Nici nu le trece prin cap. Să începem să ne rugăm pentru el", susține Dughin că a spus fiica sa.

ADVERTISING

„Dacă inamicul diabolic ne ucide eroii cu precizie, asta înseamnă că avem eroi", scrie el într-o postare pe Telegram.

Serviciile ruse de Securitate (FSB) acuză spionajul ucrainean de asasinarea Dariei Dughina. Un membru al spionajului militar ucrainean a declarat CNN imediat după moartea acesteia că Kievul nu are nimic a face cu aceasta. Spionajul american, însă, consideră că atentatul a fost autorizat de „elemente din Guvernul ucrainean”.

Zelenski arată spre Putin

În ce privește accidentul aviatic de miercuri, delimitarea Kievului a fost anunțată chiar de președintele Volodimir Zelenski. El a dat asigurări joi că Ucraina nu are nimic a face cu prăbuşirea avionului în care ar fi murit Prigojin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Noi nu avem nimic a face cu această situaţie. Asta e sigur. Dar cred că toată lumea îşi dă seama cine are", a declarat Zelenski, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa, care se află într-o vizită la Kiev.

Zelenski nu a făcut alte comentarii pe acest subiect.

Dube negre la locul impactului

Cadavrele persoanelor care se aflau la bordul avionului care s-a prăbuşit, miercuri, la nord-vest de Moscova, au fost aduse cu duba la Biroul Regional de Medicină Legală, potrivit presei ruse.

Aceste dube negre au fost văzute joi la locul prăbuşirii. Opt cadavre au fost găsite la locul prăbuşirii, scria miercuri presa rusă.

ADVERTISING

Şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin se afla pe lista persoanelor care se aflau la bord.

Autorităţile ruse au anunţat că vor depune eforturi pentru a confirma identitatea victimelor, relatează CNN.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇