Autoritățile și Wagner confirmă că Prigojin a murit într-un accident de avion în Rusia (Foto&Video) "Chiar și în Iad, el va fi cel mai bun!"

Autoritățile și Wagner confirmă că Prigojin a murit într-un accident de avion în Rusia (Foto&Video) "Chiar și în Iad, el va fi cel mai bun!"

Un avion care aparţinea şefului armatei private Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbuşit în Rusia şi toţi cei de la bord au murit. Informaţia vine de la Agenția Federală pentru Transport Aerian a Rusiei, care susţine că a confirmat că la bord se afla chiar liderul Wagner, alături de un adjunct, Dmitri Utkin.

Autoritatea civilă pentru aviaţie din Rusia a demarat o anchetă cu privire la cauzele prăbușirii avionului, care era în aer de mai puţin de 30 de minute.

Numele lui Evgheni Prigojin era pe lista de pasageri a zborului care venea de la Moscova spre Sankt Petersburg. Iar moartea lui a fost confirmată şi de un canal Telegram afiliat grupului său de mercenari Wagner: „Șeful grupului Wagner, un erou al Rusiei, un adevărat patriot al patriei sale, Evgheni Viktorovici Prigojin, a murit ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei. Dar chiar și în Iad, el va fi cel mai bun! Slavă Rusiei!”

ADVERTISING

Informaţia a fost anunţată inclusiv la televiziunea de stat.

"Dacă se confirmă moartea lui Prigojin, Kremlinul va fi cucerit" - este un alt mesaj apărut anterior pe canalele de Telegram apropiate de Wagner.

"A fost inițiată o investigație a prăbușirii avionului Embraer, care a avut loc în regiunea Tver în această seară. Conform listei de pasageri, numele și prenumele lui Evgheni Prigojin au fost incluse în această listă", a menționat autoritatea civilă pentru aviaţie din Rusia, citată de TASS.

La locul prăbuşirii avionului, au fost găsite deocamdată opt cadavre, unele sunt atât de arse încât va fi nevoie de testare ADN pentru a fi identificate.

Anterior, TASS a relatat că în avionul privat se aflau trei membri ai echipajului şi 7 pasageri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înainte ca avionul să se prăbușească, martorii oculari au auzit două pocnituri puternice. Avionul a luat foc la impactul cu solul.

Încă un pasager important

Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, a fost primul care a anunţat că există unele informaţii că în avion s-ar fi aflat şi Dmitri Utkin, un fost ofiţer al forţelor speciale care a condus coloana de mercenari Wagner către Moscova la revolta din iunie. Gheraşcenko a distribuit imagini cu avionul prăbuşit.

Tot el a scris că există media ruse care nu confirmă moartea lui Evgheni Prigojin. Pentru că nu dorea să se ştie unde se află şi avea două avioane, Prigojin obişnuia să anunţe că zboară cu unul dintre ele, dar se îmbarca, de fapt, în altă aeronavă. Cum unicele surse de informaţii sunt autorităţile ruse şi Wagner, nimic nu e imposibil.

Avionul prăbuşit avea numărul RA-02795. Această aeronavă a fost supusă sancțiunilor americane din 2019, din cauza conexiunii cu Prigojin.

ADVERTISING

Şeful Wagner a folosit avionul inclusiv la scurt timp după revolta sa eșuată, când mica aeronavă a plecat din Sankt Petersburg către Belarus, în dimineața zilei de 27 iunie.

Revolta eşuată

Prigojin a condus o revoltă armată împotriva regimului Putin, care s-a oprit pe 24 iunie la doar 200 de kilometri de Moscova.

Mulți oameni în Rusia au fost alarmați că Vladimir Putin a permis situației să ajungă într-un astfel de punct și confuzi când preşedintele a dispărut în timp ce se desfășurau evenimentele.

Criza a fost momentul care a arătat „hainele noi ale împăratului” pentru membrii elitei, sistemul s-a dovedit a fi mult mai fragil decât credeau oamenii.

Sfidându-l atât de clar pe Putin și scăpând nepedepsit, Prigojin părea să fi clădit un centru de greutate care îi făcea concurență Kremlinului.

Revolta Wagner a afectat statutul președintelui rus, dar observatori apropiați ai Kremlinului au declarat încă din iulie că Vladimir Putin doar temporiza şi aștepta momentul potrivit pentru răzbunare.

Serghei Jirnov, un fost comandant KGB, care a urmat aceeași universitate ca Putin, a declarat că există sentimentul că Prigojin a ieșit victorios după oprirea revoltei, iar capitalul de imagine pe care l-a căpătat i-ar permite să-l învingă pe Putin dacă ar candida la președinție.

"Evgheni Prigojin este în acest moment cel mai periculos dușman pentru Putin, iar aceasta va face totul pentru ca șeful mercenarilor să dispară", spunea Jirnov, acum o lună.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇