Lidera opoziției din Belarus: Prigojin, un ucigaș căruia nu i se va simți lipsa

Lidera opoziției din Belarus: Prigojin, un ucigaș căruia nu i se va simți lipsa

Lidera opoziţiei belaruse în exil, Svetlana Tihanovskaia, a declarat miercuri că şeful Wagner, Evgheni Prigojin, este un „criminal” căruia „nu i se va simţi lipsa”, după ce avionul care îl transporta s-a prăbuşit în Rusia.

„Nimeni din Belarus nu-i va simţi lipsa criminalului Prigojin. El a fost un criminal şi ar trebui să fie amintit ca atare”, a declarat Tikhanovskaia pe Twitter, conform AFP.

Ea a precizat că "moartea sa ar putea demonta prezenţa Wagner în Belarus", ţară aliată a Moscovei.

Un avion care aparţinea şefului armatei private Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbuşit în Rusia şi toţi cei de la bord au murit. Informaţia vine de la Agenția Federală pentru Transport Aerian a Rusiei, care susţine că a confirmat că la bord se afla chiar liderul Wagner, alături de un adjunct, Dmitri Utkin.

ADVERTISING

Autoritatea civilă pentru aviaţie din Rusia a demarat o anchetă cu privire la cauzele prăbușirii avionului, care era în aer de mai puţin de 30 de minute.

Numele lui Evgheni Prigojin era pe lista de pasageri a zborului care venea de la Moscova spre Sankt Petersburg. Iar moartea lui a fost confirmată şi de un canal Telegram afiliat grupului său de mercenari Wagner: „Șeful grupului Wagner, un erou al Rusiei, un adevărat patriot al patriei sale, Evgheni Viktorovici Prigojin, a murit ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei. Dar chiar și în Iad, el va fi cel mai bun! Slavă Rusiei!”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇