Prima apariție publică a lui Prigojin de la rebeliunea eșuată. Unde a fost văzut șeful Wagner (Video)

Prima apariție publică a lui Prigojin de la rebeliunea eșuată. Unde a fost văzut șeful Wagner (Video)

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, apare într-o înregistrare video difuzată miercuri, în care pare că îi întâmpină pe luptătorii săi în Belarus.

Este prima sa apariție publică de la rebeliunea armată din Rusia de luna trecută, scrie CNN.

„Bine ați venit, băieți! Mă bucur să vă salut pe toți. Bun venit în Belarus! Am luptat cu demnitate, am făcut multe pentru Rusia”, spune un bărbat care seamănă cu Prigojin și are vocea liderului Wagner.

Videoclipul a fost postat miercuri pe canalele de Telegram pro-Wagner și apoi redistribuit pe contul lui Prigojin.

ADVERTISING

Imaginile par needitate și sugerează că au fost filmate miercuri dimineață. Lumina este slabă, astfel că CNN precizează că nu poate afirma cu certitudine dacă cel din videoclip este Prigojin, dar subliniază că încearcă să verifice autenticitatea filmării.

În videoclip, liderul Wagner critică organizarea operațiunilor militare în Ucraina de către Ministerul rus al Apărării și a sugerat că soldații săi nu vor mai lupta în Ucraina deocamdată.

„Ceea ce se întâmplă acum pe front este o rușine la care nu trebuie să participăm. Trebuie să așteptăm momentul în care ne putem dovedi forța pe deplin”, a spus Prigojin.

ADVERTISING

„Prin urmare, a fost luată decizia ca noi să stam aici, în Belarus, pentru ceva timp. Sunt sigur că în această perioadă vom face din armata belarusă a doua cea mai mare din lume. Și dacă va fi nevoie, o vom apăra.

Vreau să rog pe toată lumea să acorde cu adevărat atenție faptului că belarușii ne-au întâmpinat nu numai ca pe niște eroi, ci și ca pe niște frați”, a adăugat el.

Fondatorul Wagner continuă, sugerând că șederea mercenarilor în Belarus ar putea fi temporară și își invită luptătorii să se pregătească pentru a merge în altă parte.

ADVERTISING

„Ar trebui să ne pregătim și să pornim într-o nouă călătorie în Africa”, a spus el. „Poate că ne vom întoarce înapoi în Ucraina când vom fi încrezători că nu ni se va cere să ne facem de rușine”, a subliniat Progojin.

Liderul belarus Alexander Lukașenko a susținut că a intermediat înțelegerea dintre Prigojin și președintele rus Vladimir Putin, care a pus capăt insurecției. Lukașenko a invitat apoi forțele Wagner în Belarus pentru a ajuta la pregătirea armatei țării sale.

Luptătorii Wagner au sosit marți în Belarus. Primul convoi a ajuns la o bază militară dezafectată anterior din Belarus, iar apoi au venit alte două convoaie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇