Ministrul Năsui a depus plângere penală la DNA privind suspiciuni de corupție în acordarea granturilor pentru investiții

Ministrul Năsui a depus plângere penală la DNA privind suspiciuni de corupție în acordarea granturilor pentru investiții

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a depus a depus o plângere penală in rem la Direcția Națională Anticorupție, privind suspiciuni de corupție în ceea ce priveşte acordarea granturilor pentru investiții din fonduri europene.

Ionuț Tudorică, purtător de cuvânt al ministrului Claudiu Năsui, a declarat pentru SpotMedia.ro că este vorba despre granturile ce fac parte din Măsura 3 a schemei de sprijin pentru firmele care au nevoie de investiții în timpul pandemiei Covid-19.

Totodată, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, decizia depunerii plângerii penale a fost luată de comun acord cu premierul Florin Cîțu.

ADVERTISING

Au fost finanțate achiziții imobiliare

Săptămâna trecută, Claudiu Nasui a semnalat pe Facebook că măsura 3 nu își atinge scopul, pentru că ajunge să finanțeze în proporție de peste 50% achiziții imobiliare.

”Am supărat mulți oameni din sistem în momentul în care am spus adevărul. Am spus adevărul despre mersul la târguri pe banii statului și despre faptul că măsura 3 nu își atinge scopul. Nu își atinge scopul pentru că ajunge să finanțeze în proporție de peste 50% imobiliare. Și nu doar atât, dar suspiciunile de fraudă de care am vorbit sunt bazate pe fapte reale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Am avut discuția aceasta și cu premierul și i-am propus un curs de acțiune. Știu că adevărul doare, dar singura noastră șansă dacă vrem să salvăm România este măcar să spunem adevărul și să fim foarte transparenți cu ce găsim în ministere. Nu să menținem butaforii”, a afirmat Claudiu Năsui.

Totodată, ministrul spunea că nu poate da detalii mai multe despre aceste nereguli, pentru că este o anchetă în curs de desfășurare.

A precizat însă că au fost divulgate date cheie privind această schemă de ajutor, în speță procentul de cofinanțare de la limita eligibilității, iar toți cei care au comis fapte penale vor suporta consecințele.

ADVERTISING

”Am multe de spus despre această măsură, dar este în desfășurare o anchetă. Vă promit, însă, că toți cei care au divulgat date cheie (în speță procentul de cofinanțare de la limita eligibilității) au comis fapte penale și vor suporta consecințele.

Statul român suferă de sindromul Cernobîl. Să vedem o problemă dar să nu zicem nimic. Să o acoperim. Reactorul a explodat, dar statul se preface că nu s-a întâmplat nimic. Faimosul „stați liniștiți, avem de toate”, când de fapt în sistem e dezastru. Și dacă cumva vorbim despre problemă, interesele din sistem se coalizează contra celui care spune că împăratul este gol”, a subliniat Nasui.

100% Transparență.Am supărat mulți oameni din sistem în momentul în care am spus adevărul. Am spus adevărul despre...

Posted by Claudiu Nasui on Thursday, February 11, 2021

Cine beneficiază de Măsura 3

Măsura 3 a schemei de sprijin este destinată microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii (IMM) care au nevoie de investiții în timpul pandemiei Covid-19.

Bugetul total este de 550 milioane de euro, iar Ministerul Economiei acordă granturi în valoare cuprinsă între 50.000 și 200.000 euro fiecare.

478,25 milioane euro din bugetul total sunt ajutor nerambursabil, iar restul reprezintă cofinanțarea asigurată de beneficiarul final.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇