Ministrul Cercetării anunță că greva de la Poșta Română s-a încheiat

Ministrul Cercetării anunță că greva de la Poșta Română s-a încheiat

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a anunțat că, în urma negocierilor, s-a ajuns la o formă finală a contractului colectiv de muncă la Poșta Română și că activitatea va fi reluată de miercuri.

„După zeci de ore de negocieri s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentantiv și Compania Națională Poșta Română, un contract colectiv de muncă ce trebuia să fie semnat acum 114 zile”, a spus marți seara Bogdan Gruia-Ivan.

Potrivit acestuia, contractul prevede creșteri salariale în două tranșe pentru angajați.

ADVERTISING

„Am stabilit clar care sunt drepturile nediscrimatorii ale fiecărui angajat al CN Poșta Română, iar mai mult s-a stabilit în comun acord o creștere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 și 370 de lei net, în două tranșe”, a adăugat ministrul.

Angajați al Poștei Române, aflați în grevă generală, trimit mii de scrisori către Ciolacu și Ciucă: Suntem săracii României. Vă pasă?

Conform acestuia, contractul colectiv de muncă va fi înregistrat miercuri la ITM, moment în care conflictul se consideră închis „și se va relua activitatea la Poșta Română”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În calitatea de reprezentant al acționarului majoritar, în speță Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării am un interes foarte clar și specific ca cei 21.500 de angajați ai Poștei Române să șite că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în același timp oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care așteaptă diverse prestații, să aibă garanția că o să le primească la timp”, a mai spus ministrul.

Angajații Poștei au intrat luni în grevă generală, iar aceasta a continuat și marţi, la nivel naţional

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇