Angajații din Poșta Română nu renunță la grevă. Ciolacu trece la amenințări

Angajații din Poșta Română nu renunță la grevă. Ciolacu trece la amenințări

Greva angajaţilor de la Poşta Română continuă marţi, la nivel naţional, în condiţiile în care conducerea companiei a deschis două dosare în instanţă, unul pentru suspendarea grevei şi unul pentru constatarea nelegalităţii acestei forme de protest.

Reprezentanţii sindicatului susţin că se vor prezenta miercuri în instanţa de judecată, pentru a-şi formula apărarea.

„În timp ce ministrul Digitalizării încearcă o mediere pe cale amiabilă cu reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, conducerea Companiei Naţionale Poşta Română a deschis două dosare în instanţă.

ADVERTISING

Unul pentru suspendarea grevei şi unul pentru constatare nelegalitate grevă şi daune. Reprezentanţii sindicatului se vor prezenta mâine (miercuri - n.red.) în instanţa de judecată pentru a-şi formula apărarea. Greva angajaţilor din cadrul C.N. Poşta Română continuă şi astăzi (marţi, n.r.) la nivel naţional", anunţat Blocul Naţional Sindical (BNS).

Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în cazul în care pensiile nu vor ajunge la destinaţie din cauza grevei de la Poştă, directorul companiei va pleca.

ADVERTISING

Prim-ministrul a fost întrebat dacă există şanse ca salariile angajaţilor de la Poşta Română să crească, având în vedere greva generală a acestora.

"Am avut o discuţie cu domnul ministru şi aseară, am avut o discuţie şi cu directorul, eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne fereşte, nu ajung pensiile la destinaţie din cauza unei greve la Poşta Română, cred că domnul director va pleca", a afirmat Ciolacu.

Cert este că angajaţii Poştei au intrat de luni în grevă, cerând creşterea cu 400 de lei net a salariilor, precum şi majorarea sporului de loialitate.

ADVERTISING

Conform BNS, peste 7.000 de membri din 32 de judeţe din ţară sunt în grevă.

Luni după-amiaza, o delegaţie de sindicat, condusă de preşedintele Dumitru Costin, a participat la o şedinţă de negociere cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, şi reprezentanţii managementului Poştei Române.

Propunerea înaintată de conducerea companiei şi Ministerul Cercetării, după o şedinţă de negociere de 6 ore, vizează o creştere salarială pentru angajaţii Poştei Române în două tranşe:

  • la 1 iulie, când salariul minim creşte la 3.700 de lei brut (de la 3.300 de lei brut în prezent)
  • la 1 septembrie, cu încă 420 de lei brut.

Astfel, cumulat, un angajat al Poştei Române ar primi o creştere salarială netă de 369 lei în medie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇