Un frizer, șef peste păcănele. Ciolacu a pus un hairstylist la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc UPDATE

Un frizer, șef peste păcănele. Ciolacu a pus un hairstylist la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Marcel Ciolacu a numit un hairstylist la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cristian-Gabriel Pascu se numește în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc”, este decizia premierului publicată în Monitorul Oficial de luni.

Propunerea vine de la Ministerul de Finanţe, condus de Marcel Boloş de la PNL.

Cristian-Gabriel Pascu nu are însă nicio legătură cu industria jocurilor de noroc şi recunoaşte asta.

În CV, are o diplomă de coafor și a terminat abia la 32 de ani Facultatea particulară de Drept de la Universitatea Hyperion.

ADVERTISING

A fost consilier local PNL la Primăria Sectorului 6 și membru în Consiliul de administrație al Centrului de Inovare și Proiectare Urbană Sector 6 din subordinea primăriei.

Până acum a activat mai ales în sectorul frizeriilor, fiind administratorul unor ”saloane de frumusețe”.

A fost şi prezentator la Euforia TV, un post de televiziune axat pe emisiuni de divertisment.

”Strict pe domeniul jocurilor de noroc nu pot să spun că am o experiență în domeniu. Experiența mea relevantă e ca antreprenor, am avut foarte multe business-uri în diferite domenii. Am terminat o facultate de drept la vremea ei, am avut mai multe experiențe de business. În general în tot ceea ce fac încerc să fac cât mai bine”, a declarat Pascu pentru G4Media.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă poate spune în baza cărei legislații a fost înființat și funcționează Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Pascu n-a ştiut: ”Dacă mă puneți să știu legislație pe domeniu chiar nu vă pot ajuta, e un domeniu relativ nou. Gândiți-vă că numirea a fost făcută aseară, acum e ora 8 dimineața și în secunda asta îmi cereți să știu legislația. Am fost numit acolo pentru că atunci când mi s-a dat o sarcină am dus-o la capăt. Lăsați-mă să intru în pâine și vă stau la dispoziție cu toate detaliile despre legislație”.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc sau ONJN este o instituție în subordinea Ministerului Finanțelor Publice. A fost înființat în luna aprilie 2013, prin Ordonanța de Urgenta nr. 20/2013. În acest fel Guvernul României a promovat un principiu european care permite gestionarea unică a domeniului jocurilor de noroc în România, fiind pentru prima oară când autorizarea, controlul și monitorizarea jocurilor de noroc sunt realizate de o singură instituție.

ADVERTISING

Reacţia USR: Marcel Ciolacu este cel mai mare mincinos

USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să revoce numirea făcută şi să permită adoptarea, de urgenţă, a legilor anti-păcănele.

"Îi cerem de urgenţă domnului Marcel Ciolacu să revoce această numire şi să pună în fruntea acestei instituţii pe cineva care înţelege cu ce se mănâncă această industrie, o mână de fier care să vină să facă ordine, să controleze şi să sancţioneze aceşti operatori. Şi, de asemenea, să votăm de urgenţă legile anti-păcănele", a afirmat deputatul Diana Stoica.

Ea a criticat faptul că la şefia ONJN a fost numit un "hairstylist", o persoană care nu are nicio pregătire în domeniu.

"Marcel Ciolacu este cel mai mare mincinos şi cel mai mare protector al industriei jocurilor de noroc. După ce ne-a prostit că termină cu păcănelele, după ce ne-a spus că este ameninţat de această industrie, vine azi-noapte - noaptea ca PSD-iştii - şi numeşte în fruntea ONJN un om care nu are nicio legătură şi nicio pregătire pentru acest domeniu. Poate să fie cel mai mare hairstylist din oraş, dar nu are ce să caute în fruntea unei instituţii cheie, care monitorizează, sancţionează şi reglementează industria jocurilor de noroc", a declarat Diana Stoica, citată de Agerpres.

Ea a spus că USR a început acum 2 ani, în noiembrie 2022, demersurile de a iniţia legi pentru a-i proteja pe români, în special pe copii, de flagelul jocurilor de noroc. Şase proiecte de lege au fost depuse, care vizează de la scoaterea jocurilor de noroc de la parterul blocurilor şi din apropierea şcolilor, parcurilor, centrelor culturale şi spitalelor la obligaţia ca reclamele la jocurile de noroc să fie însoţite de mesaje de avertizare şi la eliminarea reclamelor stradale la păcănele. Dar aceste proiecte sunt blocate de PSD şi PNL.

De exemplu, inițiativa USR „Fără păcănele lângă școli” a fost adoptată acum mai bine de un an în Senat, dar s-a blocat la Camera Deputaţilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇