Ministrul belgian de Externe are COVID-19 și este internat la terapie intensivă

Ministrul belgian de Externe are COVID-19 și este internat la terapie intensivă

Şefa diplomaţiei belgiene şi fost premier al acestei ţări europene, Sophie Wilmes, este internată cu COVID-19 într-o secţie de terapie intensivă.

Ea a început să aibă simptome vinerea trecută, iar sâmbătă a fost testată pozitiv la coronavirus, informează, joi, EFE.

Totuşi, potrivit AFP, care citează un purtător de cuvânt, „situaţia ei nu este îngrijorătoare”. „S-a dus la spital ieri seară (miercuri seară – n.red.)”, apoi „a fost internată la terapie intensivă”, a declarat sursa citată, care a adăugat că Wilmes „este conştientă şi comunică. Situaţia ei este relativ bună”.

Anturajul lui Wilmes, în vârstă de 45 de ani, a cerut să-i fie respectată intimitatea, au informat joi radioteleviziunile flamandă VRT şi francofonă RTBF.

Fostă şefă interimară a Executivului între decembrie 2019 şi septembrie 2020 şi actuala şefă a portofoliului Externelor în noul executiv belgian crede că s-a infectat din familie şi a anunţat pe reţelele sociale că a fost testată pozitiv la COVID-19.

Ministrul german al Sănătăţii a fost diagnosticat cu Covid-19

Actualul premier Alexander de Croo i-a urat pe Twitter „însănătoşire rapidă” şi a amintit că „nimeni nu este imun la virus”.

În Belgia s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 13.227 de cazuri noi de coronavirus, un record naţional de la începerea pandemiei.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Vezi şi un interviu eveniment realizat de Magda Grădinaru cu Norman Manea: Corupția și demagogia sunt vii în România, la fel cum vii au rămas calitățile românești