Ministrul belgian de Externe are COVID-19 și este internat la terapie intensivă

Ministrul belgian de Externe are COVID-19 și este internat la terapie intensivă

Şefa diplomaţiei belgiene şi fost premier al acestei ţări europene, Sophie Wilmes, este internată cu COVID-19 într-o secţie de terapie intensivă.

Ea a început să aibă simptome vinerea trecută, iar sâmbătă a fost testată pozitiv la coronavirus, informează, joi, EFE.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Totuşi, potrivit AFP, care citează un purtător de cuvânt, "situaţia ei nu este îngrijorătoare". "S-a dus la spital ieri seară (miercuri seară - n.red.)", apoi "a fost internată la terapie intensivă", a declarat sursa citată, care a adăugat că Wilmes "este conştientă şi comunică. Situaţia ei este relativ bună".

Anturajul lui Wilmes, în vârstă de 45 de ani, a cerut să-i fie respectată intimitatea, au informat joi radioteleviziunile flamandă VRT şi francofonă RTBF.

Fostă şefă interimară a Executivului între decembrie 2019 şi septembrie 2020 şi actuala şefă a portofoliului Externelor în noul executiv belgian crede că s-a infectat din familie şi a anunţat pe reţelele sociale că a fost testată pozitiv la COVID-19.

Ministrul german al Sănătăţii a fost diagnosticat cu Covid-19

Actualul premier Alexander de Croo i-a urat pe Twitter "însănătoşire rapidă" şi a amintit că "nimeni nu este imun la virus".

În Belgia s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 13.227 de cazuri noi de coronavirus, un record naţional de la începerea pandemiei.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Vezi şi un interviu eveniment realizat de Magda Grădinaru cu Norman Manea: Corupția și demagogia sunt vii în România, la fel cum vii au rămas calitățile românești


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!