Ministrul german al Sănătăţii a fost diagnosticat cu Covid-19

Ministrul german al Sănătăţii a fost diagnosticat cu Covid-19

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn (foto), în prima linie a eforturilor ţării în faţa pandemiei de Covid-19, a fost testat pozitiv cu această boală şi este în carantină, au anunţat serviciile sale, scrie AFP.

"Jens Spahn a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la începutul după-amiezei, (...) dar nu prezintă pentru moment decât simptome de răceală", a indicat purtătorul de cuvânt al ministerului. 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Este prima dată când un membru al executivului german este testat pozitiv la Covid-19. 

Ministrul, membru al Partidului Creştin Democrat (CDU) al cancelarului Angela Merkel, "s-a izolat la domiciliu", a adăugat el. 

"Toate contactele (ministrului) vor fi informate", a precizat aceeaşi sursă.     

Foarte prezent şi popular de la începutul pandemiei, Jens Spahn este un membru cheie al guvernului de coaliţie al Angelei Merkel.                

El a  asistat la o reuniune guvernamentală miercuri dimineaţă.                

În ciuda acestui lucru, ceilalţi membri ai Executivului nu trebuie să intre în carantină pentru că regulile de distanţare au fost respectate. 

O primă regiune din Germania e în lockdown

Alți oficiali de rang înalt depistați pozitiv

În septembrie, ministrul Economiei, Peter Altmaier, şi cel al Afacerilor Externe, Heiko Maas, au intrat în carantină după ce au intrat în contact cu persoane infectate, dar fără a fi testate pozitiv

Ministrul belgian al Afacerilor Externe, Sophie Wilmčs, şi omologul ei austriac, Alexander Schallenberg, au fost de asemenea recent testaţi pozitiv cu Covid-19 şi s-au izolat

Mai recent, preşedintele german, Franck-Walter Steinmeier, s-a izolat sâmbătă, după ce una dintre gărzile sale de cord a fost depistată pozitiv cu Covid-19. 

Germania, precum toate ţările europene, face faţă de săptămâni unei creşteri mari a infecţiilor de Covid-19.                

Un nou record negativ în Germania: S-au înregistrat peste 7.000 de cazuri de Covid într-o singură zi

Autorităţile germane au înăsprit măsurile contra pandemiei, adoptând în special interdicţii ale adunărilor.                

Restricţii locale au fost de asemenea impuse, la Berlin de exemplu portul măştii a fost impus pe unele străzi frecventate.                

Germania a declarat miercuri 7.595 de cazuri de Covid-19 faţă de ziua precedentă. 


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!