Ministerul Mediului, obligat de instanță să plătească 100.000 de lei unui cioban atacat de urs

Ministerul Mediului, obligat de instanță să plătească 100.000 de lei unui cioban atacat de urs

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis, miercuri, că Ministerul Mediului trebuie să plătească daune morale în valoare de 100.000 de lei unui cioban atacat de un urs, la o stână din judeţul Prahova.

Tribunalul Prahova a menţinut astfel o decizie a Judecătoriei Câmpina din septembrie 2022 prin care magistraţii au decis că ciobanul trebuie să primească despăgubiri materiale şi morale din partea autorităţilor.

În octombrie 2021, bărbatul a chemat în judecată, la Judecătoria Câmpina, Ministerul Mediului şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS), solicitând daune morale pentru că în urma atacului animalului sălbatic a rămas desfigurat.

ADVERTISING

În septembrie 2022, magistraţii de la Judecătoria Câmpina au constatat că AVPS nu are calitate procesuală.

Acelaşi lucru l-au susţinut, în instanţă, şi apărătorii Ministerului Mediului, însă judecătorii au respins această susţinere.

„(…) Obligă pe pârâtul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor la plata către reclamant a sumei de 100.000 de lei cu titlu de daune morale şi 1.000 de lei cu titlu de daune materiale. Obligă pe pârâtul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor la plata către reclamant a sumei de 5.100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat şi taxă judiciară de timbru”, decidea, în 5 septembrie 2022, Judecătoria Câmpina.

ADVERTISING

Miercuri, Tribunalul Prahova a menţinut această decizie. Soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova poate fi atacată cu recurs de Ministerul Mediului la Curtea de Apel Ploieşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇